Pateul vegan este aperitivul perfect pentru un mic dejun pe perioada postului. Rapid și ușor de preparat, poate fi făcut din timp, plin de savoare, un adevărat deliciu pentru credincioși. Toată lumea te va întreba de ce anume are un gust atât de bun. Nu-i așa că vă încântă puterile magice ale plantelor?
Uneori, simplitatea este cea mai bună. Aceste 3 rețete nu necesită prea multe ingrediente și sunt foarte ieftine de preparat.
Ingrediente:
- 1 conopidă desfăcută în buchețele
- 1 cană făină de grâu
- 2 căni de apă
- 6-7 pufuleți
- 2-3 căței de usturoi
- 6 linguri ulei
- Sucul de la ½ lămâie
Conopida se fierbe separat în apă cu sare, se strecoară și se lasă la o parte. Făina și apa se fierb până se obține o compoziție de consistența unei mămăligi groase. Aceasta se pune în blender câte o parte dacă nu încape toată o dată apoi se toarnă uleiul ca la maioneză, puțin câte putin. Se adaugă apoi pufuleții, înmuiați dinainte în apă, usturoiul și conopida și se mixează bine.
Calorii: 80
Proteine: 0,9 g
Glucide: 7 g
Grăsimi: 5,5 g
Ingrediente:
- 1 cană soia boabe
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 morcov
- 2 cepe mari
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță condimente Vito
- 4 linguri ulei
- ½ linguriță ienibahar
- ½ linguriță boia de ardei dulce
- ½ linguriță condiment aromatizant
Se pune soia la înmuiat în apă pentru 12 ore.Se strecoară și se fierbe în apă, în oală sub presiune, împreună cu morcovul, pătrunjelul, sarea și condimentul Vito. Opțional, soia poate fi decojită prin frecare, înainte de a fi pusă la fiert. Separat, se călește ceapa, care este tăiată mărunt, în ulei, sare și puțină apă.
Se ia ceapa de pe foc, se adaugă boiaua, ienibaharul și aromatizantul și se amestecă bine. După ce soia s-a fiert, se stoarce de apă și împreună cu zarzavatul și cu ceapa condimentată, se aestecă bine.
Compoziția obținită se pune în blender sau se dă de două ori prin mașina de tocat. Se mai poate adăuga sare, după gust.
Ingrediente:
- 1 cană linte
- 2 cani apă
- ¼ kg ciuperci tăiate felii
- 1 ceapă mare tăiată mărunt
- 3-4 căței de usturoi răzuiți
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriță busuioc
- 1 linguriță măghiran
- 1 linguriță rozmarin
- 1 linguriță salvie pudră
- 2 linguri sos de soia
- Sare, după gust
Se fierbe lintea în apă pentru aproximativ 40 de minute, se strecoară și se lasă la o parte. In timp ce se fierbe lintea, separat, se călesc pentru 5 minute ceapa și usturoiul în puțiă apă și cele două linguri de ulei.Se adaugă lintea și sosul de soia și se mai lasă să dea împreună câteva ciocote, până când lichidul este absorbit și compoziția începe să aibă tendința de a se prinde.Luăm compoziția de pe foc, scoatem foaia de dafin și punem compoziția în blender până devine de consistența unei paste fine.Se potrvește pateul de sare și se servește cald sau rece, uns pepâine.
Calorii: 86
Proteine: 5 g
Glucide: 12 g
Grăsimi: 2,5 g
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News