Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pate rafinat din ouă fierte. După această rețetă nu o să le mai mănânci altfel!
WhatsApp
De data aceasta gătim un nou pate, dar în care ingredientul principal sunt ouăle fierte. 
Pate rafinat din ouă fierte. După această rețetă nu o să le mai mănânci altfel! FOTO: captură video YouTube @Jose Alberto Richaud

Citește cu atenție procedura exactă de preparare a unui pateu rafinat din ouă fierte, o rețetă foarte simplă și practică pentru a scapă de necaz dacă ai musafiri acasă sau dacă vrei să iei o gustare cu familia sau prietenii.

 

Ingrediente pentru a face pate din ouă fierte

 

Pentru fiert ouăle:

- două ouă fierte

- 600 mililitri de apă (2½ căni)

- 5 mililitri de oțet.

Pentru pate:

- 30 de mililitri de ulei de măsline

- 2 lingurițe de oțet

- 1 praf de sare

- 1 praf de piper

- 1 mână de măsline.

Unt cu usturoi și pătrunjel. Tot ce-i simplu e genial! Îți va ieși perfect din prima cu aceste trucuri!

 

Cum se prepară pate din ouă fierte

 

Primul lucru pe care îl vom face pentru a ne pregăti pateul va fi să gătim ouăle fierte tari. Pentru a face acest lucru, punem ouăle într-o oală. Punem apa și oțetul în interiorul oalei. Apoi lăsați la fiert. La finalul rețetei aveți timpii de gătire și trucurile pentru a face ouă fierte perfecte.

Când sunt fierte, scufundați ouăle în apă rece pentru a opri gătitul.

Continuăm cu pregătirea pateului. Curățați ouăle de coajă și tocați-le mărunt. Apoi, puneți ouăle într-un pahar de blender și mixați-le până devin o pastă. Adăugăm apoi uleiul împreună cu oțetul, sare și piper și mai mixați până se integrează totul.

Se coboară tot ce a rămas pe pereții paharului cu ajutorul spatulei și se ține pateul la frigider până la momentul servirii.

Când vine momentul, serviți și bucurați-vă de pateul din ouă fierte. Întindeți pe pâine prăjită și decorați cu felii de măsline. Această cremă tartinabilă poate fi servită caldă sau rece și se combină perfect cu biscuiți sau pâine prăjită.

 

Ouă fierte perfecte - timpi de gătire și trucuri

 

Te-ai întrebat vreodată cum să știi dacă un ou este gătit? S-ar putea să crezi că fierberea ouălor este cel mai ușor lucru din lume și cu siguranță este ușor, dar dacă vrei să obții un ou fiert tare perfect, trebuie să fii atent la anumite detalii care te vor ajuta să eviți cele mai clasice probleme. 

Continuați să citiți și uitați de ouăle fierte cu gălbenușuri moi, nu vă mai întrebați cum să gătiți ouăle pentru a le curăța bine sau de ce ouăle fierte nu se curăță bine. În continuare vom rezolva toate aceste întrebări și vă vom învăța cele mai bune trucuri pentru a găti ouă ușor și rapid.

Pate de porc, rețeta care îți garantează succesul la masa de Crăciun! Surprinde-ți oaspeții

 

Înainte de a găti ouăle fierte

 

Pentru a face ouă fierte perfecte trebuie să țineți cont de câteva aspecte înainte de a începe să gătiți. Cu siguranță nu ai acordat niciodată atenție temperaturii ouălor sau cantității de apă, dar cunoașterea acestor detalii te va asigura că vei reuși data viitoare când vei face ouă fierte.

Temperatura ouălor: Înainte de a găti ouăle fierte, scoateți-le din frigider și păstrați-le într-un loc răcoros pentru ca atunci când le gătiți, să fie la temperatura camerei. În acest fel veți preveni crăparea coajei.

Cantitatea de apă: Odată ce ai ales cratița sau oala în care vei prepara ouăle tari, este important să pui apa cât să acopere toate ouăle. Cea mai frecventă greșeală este să nu adaugi suficientă apă și să fii nevoit să adaugi mai multă în timpul gătirii, ceea ce poate duce la gălbenușuri insuficient de fierte.

Sare: Puteți adăuga un praf de sare sau un strop de oțet în apa de gătit pentru ouă, pentru a le face mult mai ușoară curățarea.

Apa clocotită: Contrar a ceea ce cred mulți oameni, ouale trebuie gătite din apă clocotită pentru a fi perfecte. Dacă pui ouăle în apă rece se vor face și ele, dar probabil vei avea probleme cu gălbenușul, care nu va mai fi în centrul oului. Pentru ca galbenușul să fie centrat, trebuie să încorporați ouăle în oala cu apa clocotită.

Timpi de gătire pentru a face ouă fierte

După cum am spus, dacă nu vă interesează unde este gălbenușul, puteți găti ouă fierte din apă caldă sau rece. În orice caz, timpul ideal de gătire pentru a face un ou fiert perfect se numără din momentul în care apa începe să fiarbă și acesta ar trebui să fie de maximum 10-12 minute, în funcție de numărul de ouă făcute.

Când se depășește timpul recomandat, ceea ce se întâmplă este că gălbenușul se fierbe prea mult și de acolo capătă uneori acea nuanță de culoare între gri și verde.

Un alt truc important, și care are legătură cu gătitul ouălor fierte, este tocmai faptul de a opri gătirea. După ce au trecut cele 10 minute, nu este suficient să stingiți focul, deoarece pentru a opri gătirea ouălor fierte trebuie puse în apă rece.

Făcând acest lucru, nu numai că vei obține punctul perfect de gătit, dar vei ajuta coaja să nu se lipească de ou și va fi mult mai ușor să le cureți. Pentru a face acest lucru, ai pregatit un vas cu apă rece și gheață în care să pui ouăle deja gata, până se răcesc.

Pionono de Crăciun, genial de bun! Aperitiv de milioane! Salvează rețeta

 

Beneficiile ouălor fierte

 

Dacă te întrebi ce beneficii are consumul de ouă fierte, iată o listă pentru a te convinge în sfârșit să includă acest aliment în dieta ta:

Pierdere în greutate: ouăle fierte oferă o cantitate mare de proteine ​​de înaltă calitate, care ajută la controlul apetitului. În plus, aceeași proteină se absoarbe ușor, ceea ce face din ouăle fierte un aliment perfect pentru refacerea musculară după antrenament.

Ai grijă de ochii tăi: Includerea ouălor fierte în dieta noastră ajută la prevenirea degenerescenței maculare, datorită nutrienților precum luteina și zeaxantina. În plus, ele ajută și la prevenirea riscului de cataractă.

Părul și unghiile: Conținând un procent ridicat de sulf, ouăle sunt o sursă minunată de Vitamina D, care, împreună cu alte vitamine, minerale și antioxidanți, acționează pentru a promova creșterea sănătoasă atât a părului, cât și a unghiilor.

Creierul și conexiunile: Colina este un nutrient găsit în ouăle fierte care ajută la reglarea sistemului nervos, a creierului și a sănătății cardiovasculare. În plus, ajută la menținerea celulelor responsabile de transmiterea ordinelor de la creier către restul corpului.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt           
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g           
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G           

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel