Acest pate de pui este atât de simplu de preparat încât cu siguranță vei îndrăzni să-l faci. Îl poți servi ca aperitiv însoțit de niște pâine prăjită sau, de asemenea, ca umplutură de sandviciuri pentru o gustare pentru copii sau pentru a-l servi la masă la petrecerea de Revelion.
½ piept de pui
o ceapă
200 de grame de brânză tartinabilă
un strop de lapte
sare
piper
ulei de măsline extra virgin
Vezi și Batoane de cartofi, rețeta simplă: crocante la exterior, moale la interior și cu un gust divin
Tocăm ceapa și o punem într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Când începe să se rumenească, adăugăm carnea tăiată bucățele mici și lăsăm până este fiartă. Nu o vom lăsa să se rumenească excesiv.
Lăsăm puțin să se răcească, apoi punem intr-un blender împreună cu brânza tartinabilă, un praf de sare și câteva boabe de piper. Se mixează la viteză maximă până se obține o cremă omogenă.
Încearcă și Prăjitura rapidă care nu se compară cu niciun Tiramisu. Este de zece ori mai delicioasă!
Dacă nu avem un blender, putem face acest pate în mașina de tocat sau cu mixerul, în acest caz va trebui să adăugăm puțin lapte pentru a ajuta mixerul să macine totul.
Punem acest pate de pui la frigider pentru câteva ore. Este mai bine dacă îl facem cu o zi înainte.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News