Rămâi cu noi și descoperă un aperitiv rapid și ușor de preparat.
Pate de porc, rețeta care îți garantează succesul! Surprinde-ți oaspeții
- 300 de grame de carne de porc tăiată bucăți
- 1 piept de pui
- 50 de grame de slănină slabă
- 2 căței de usturoi
- 1/2 ceapă
- 1 frunză de dafin
- 1 pahar de vin alb
- 1 pahar de bulion
- 30 de grame de unt
- pătrunjel
- un praf de boia iute
- sare
- piper.
Pentru servire: felii de pâine prăjită, salată verde sau măsline umplute.
Pentru început tăiați ceapa și slănina fâșii. Apoi, topiți untul într-o cratiță. Adăugați ceapa, usturoiul zdrobit și foaia de dafin. Lăsați să se călească la foc mic.
Când ceapa este bine călită, se adaugă carnea de porc, se rumenesc la foc iute.
În continuare, condimentăm cu boia de ardei, adăugăm vinul și lăsăm să se reducă aproape complet.
Se lasă aproximativ cinci minute la gătit.
Se adaugă bulionul și pieptul de pui tăiat cubulețe, se mai lasă la gătit încă zece minute.
Odată terminată această operațiune, adăugați sare și piper.
Punem totul în blender sau în robotul de bucătărie și amestecăm până obținem o pastă fină și omogenă.
Turnăm aceasta pastă într-un recipient și o stoarcem bine până se închide sub presiune cu un capac ermetic.
Se lasă să se odihnească o oră la frigider.
Pentru servire, așezați pateul pe o farfurie acoperită cu salată verde tăiată julienne, ornați pateul cu câteva măsline umplute tăiate în jumătate.
Vom însoți cu felii de pâine prăjită.
Bucură-te de masa ta! Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News