Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Paste la cuptor cu vinete și mozzarela, rețeta siciliană. Îți plac pastele și vinetele? E preparatul perfect
WhatsApp
Paste la cuptor cu vinete și mozzarela este o rețetă inspirată din felurile de mâncare siciliene. Este un preparat delicios, pe bază de vinete prăjite, brânză ricotta sărată, roșii și mozzarella. 
Paste la cuptor cu vinete și mozzarela, rețeta siciliană

Rețeta de paste la cuptor cu vinete și mozzarela este o variantă gustoasă a clasicei paste alla norma, de inspirație siciliană. Este un preparat pe bază de paste la cuptor, care este aromată, suculentă și cu un rafinat gratin crocant. Este felul de mâncare perfect pentru un prânz în familie sau pentru o cină bogată.

Ingredientele "vedetă" sunt feliile de vinete prăjite, brânză ricotta sărată și sosul proaspăt de roșii și busuioc cu care se asezonează pastele. În plus, se adaugă brânza mozzarella și se coace la cuptor, unde se formează o crustă aurie și o inimă fibroasă care conferă acestui fel de mâncare gusturi, arome și texturi irezistibile.

Acest preparat se poate pregăti în avans și este ideal nu doar pentru prânzurile cu prietenii, ci și pentru un bufet

Hai să vedem cum se face!

Ingrediente (pentru 4 porții)

 

- 400 g de paste fusilli (sau penne)

- 500 g vinete

- 750 g roșii coapte pentru sos (sau 600 g roșii decojite)

- 160 g ricotta sărată (sau urdă)

- 300 g mozzarella

- după gust busuioc

- 1 cățel usturoi

 -sare după gust

- ulei de măsline extravirgin

- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit 

Mod de preparare


Pentru a prepara cele mai bune paste la cuptor cu vinete și mozzarela, începeți prin a tăia vinetele în patru și a tăia fiecare cuișor în felii subțiri de câțiva milimetri grosime. Într-o cratiță mare, se încinge uleiul și se prăjesc vinetele, puțin câte puțin, timp de 2 minute; la final se scot la scurs pe prosoape de hârtie.

Puneți ricotta sărată într-un bol.

Se fierb roșiile proaspete în apă clocotită timp de 5 minute. Pasați-le într-o moară de legume (sau într-un robot de bucătărie) pentru a obține un sos omogen. Dacă folosiți roșii decojite, le mixați direct.

Turnăm sosul de roșii într-o tigaie mare în care am încins uleiul de măsline cu un cățel de usturoi. Adăugați câteva frunze de busuioc și gătiți timp de 10-15 minute. Adăugăm sare și mai mult busuioc.

Adăugați feliile de vinete prăjite în sosul de roșii, păstrând o mână deoparte. Se amestecă bine și se mai fierbe încă 5 minute.

Fierbem și scurgem pastele al dente și le turnăm direct în sosul de roșii, adăugăm jumătate din ricotta sărată rasă și amestecăm bine.

Se unge o tavă de copt și se toarnă jumătate din paste, se acoperă cu jumătate din mozzarella tăiată felii și se acoperă cu celelalte paste, mozzarella, restul de ricotta sărată, busuioc și se asezonează cu un strop de ulei.

Coacem în cuptorul static preîncălzit la 180° timp de 20-25 de minute. Dacă avem funcție de grătar, coacem 20 minute și folosim această funcție pentru încă 5 minute pentru a obține un gratin frumos și crocant.

Se scoate din cuptor și se ornează cu vinetele puse deoparte și câteva frunze de busuioc. Pastele cu vinete și mozzarela sunt gata să fie servite.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Puteți păstra pastele cu vinete și mozzarela timp de până la două zile în frigider, închise într-un recipient. Cei care doresc o pot și congela.

Tăiați vinetele în foi subțiri. În acest fel, veți obține chipsuri de vinete crocante și gustoase, care vor da un plus de savoare pastelor la cuptor.

În loc de ricotta, puteți folosi urdă. 

Vezi și: Chec cu morcovi și portocale - se face foarte simplu și e un deliciu pentru întreaga familie

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel