Aflați cum să preparați, rapid și ușor, paste cu un gust cremos și aromă de ciuperci.
Ingrediente:
ulei de măsline - 2 linguri,
ciuperci - 250 grame,
usturoi - 4 căței,
paste - 500 grame,
parmezan - 250 grame,
jumătate de pahar din apa în care ați fiert pastele,
gălbenuș de ou - 2 bucăți,
pătrunjel, sare și piper.
Tăiați ciupercile în felii subțiri, tocați usturoiul. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Puneți deoparte o jumătate de cană din apa în care au fiert pastele, deoarece o veți folosi la sos.
Aioli cu mere. De zece ori mai bun decât clasicul sos de usturoi. Sfaturi pentru a-ți ieși perfect!
Încingeți uleiul de măsline și căliți ciupercile până se înmoaie și se rumenesc. Adăugați usturoiul și gătiți încă un minut.
Se amestecă gălbenușurile de ou și parmezanul. Adăugați pastele fierte în tigaia cu ciuperci și usturoi. Turnați deasupra amestecul de ouă și parmezan și 1/4 cană de apa în care ați fiert pastele.
Colțunași cu prune proaspete de vară. Nu o să te mai saturi de ei!
Amestecați bine ca toate pastele să fie acoperite cu sos. Puteți adăuga mai multă apă dacă este necesar. La final, nu uitați să adăugați pătrunjelul tocat, sare și pier, după gust.
Pastele în sos de ciuperci se servesc fierbinți, stropite cu fulgi de ardei roșu, parmezan și un strop de ulei de măsline. Poftă bună!
Chiftele sunt o rețetă care, după cum mulți știți, pot fi făcute cu aproape orice ingredient. Astăzi vă vom învăța să faceți chiftele din vinete. Ele sunt ideale pentru copii întrucât această legumă se camuflează ușor și, în plus, are și mulți nutrienți benefici pentru sănătatea ta. Este perfect și pentru vegetarieni, deoarece nu vom folosi niciun pic de carne.
- 1 vânătă
- 50 de grame de ceapă albă
- 1 cățel de usturoi
- 2 linguri de pesmet
- 1 lingura de ulei de măsline
- 500 de mililitri de ulei de floarea soarelui
- 1 ou
-1 praf de piper
- 1 praf de sare.
Înainte de a face această rețetă vegetariană, primul pas este să pregătiți toate ingredientele.
Într-o tigaie cu ulei de măsline, căliți ceapa și usturoiul, toate tocate mărunt. Când se înmoaie, adăugați vinetele, curățate și tăiate cubulețe mici și gătiți până când devin maronii și moi.
Într-un robot adăugați vinetele, ceapa și usturoiul călite și mixați până obțineți un amestec omogen.
Este timpul să adăugați oul, pesmetul, sarea și piperul. Amestecați foarte bine până obțineți un amestec omogen.
Pate din legume. Nu se compară cu nimic altceva: cremos și gustos. Super rețetă!
Când amestecul anterior este gata, dați-l la frigider pentru 30 de minute pentru a deveni mai ferm. După acest timp, formați bile mici cu aluatul.
Se prăjesc chiftelele în ulei la temperatură medie, până se rumenesc bine. Apoi treceți-le prin hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de grăsime.
La final, servește chiftelele din vinete. Sunt ideale pentru a le savura cu puțin muștar, sos barbecue sau cel care le place cel mai mult copiilor sau adulților care urmează să le mănânce. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News