Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Paste cu fructe de mare. O rețetă ușor de gătit și perfectă pentru vară
WhatsApp
Zilele călduroase de vară sunt perfecte pentru o porție de paste bune cu fructe de mare. Norocul tău este că acest preparat este foarte rapid de pregătit și absolut delicios.
Paste cu fructe de mare. O rețetă ușor de gătit și perfectă pentru vară / Foto: Unsplash

Pentru pastele cu fructe de mare, am folosit scoici, midii, calamari și icre, dar principiile sunt aceleași, indiferent dacă o păstrați modestă, cu pește alb, sau o faceți elegantă, cu crab și homar. Tăiați totul pe măsură și gătiți rapid pentru a obține cel mai bun prânz al momentului! Rețeta este de la celebrul bucătar, Jamie Oliver.

 

Paste cu fructe de mare - Ingrediente

 

- 300 g de paste linguine uscate
- 250 g de calamari, curățați și proaspeți
- 250 g midii curățate, dezosate
- 250 g de scoici sau moluște, curățate
- 4 scoici cu icre atașate
- 1 cățel de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt cu frunze plate, (30 g)
- 1 lămâie
- 1 ardei iute roșu proaspăt, opțional
- ulei de măsline
- 1 lingură de capere mici
- 1 mână de samphire, opțional
- 1 conservă de 400 g de roșii de calitate
- 20 g de brânză parmezan
- ulei de măsline extravirgin

 

Paste cu fructe de mare - Mod de preparare

 

Fierbeți 300 g de linguine uscate într-o cratiță mare cu apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeți-le și rezervați o cană de apă cu amidon.

Între timp, tăiați 250 g de calamari în inele de 1 cm, sortați 250 g de midii și 250 g de scoici (sau moluște), dând un tapotaj la cele care nu sunt bine închise. Dacă nu se închid, aruncați-le. Se taie în felii cele 4 scoici.

Se curăță și se taie fin 1 cățel de usturoi, se alege și se toacă mărunt 1 legătură de pătrunjel proaspăt cu frunze plate (30 g) și se rade fin coaja de la ½ lămâie. Tăiați și tocați mărunt 1 ardei iute roșu proaspăt (dacă se folosește).

Se pune o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare cu 1 lingură de ulei de măsline. Adăugați usturoiul, ardeiul iute și 1 lingură de capere mici, gătiți timp de 1 minut, apoi adăugați scoicile și midiile. Gătiți timp de câteva minute, apoi adăugați calamarii, scoicile, coaja de lămâie și pătrunjelul și amestecați bine.

Încorporați 1 conservă de 400 g de roșii de prune cu mâinile curate, aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și lăsați să fiarbă timp de 2 minute pentru a lăsa aromele să se amestece, amestecând în mod regulat și mărunțind roșiile.

Se adaugă 1 mână de samphire (dacă se folosește) și se stoarce sucul de la ½ lămâie. Se mai dă o mișcare și se lasă să fiarbă la foc mic încă 1 minut sau până când sunt perfect fierte (aruncând eventualele cochilii care au rămas închise).

Scoateți tigaia de pe foc și scoateți cu grijă carnea din cochilii, dacă doriți.

Radeți 20 g de parmezan, apoi gustați și asezonați la perfecție, adăugând un strop suplimentar de suc de lămâie, dacă este necesar.

Încingeți pastele în sos, dacă este necesar, și dacă este nevoie, slăbiți-le cu un strop de apă pentru paste, apoi terminați cu un pic de ulei de măsline extravirgin.

 

Sfaturi

 

Nu vreți să folosiți paste? Serviți sosul ca pe o tocană cu orez sau cușcuș, sau cu pâine prăjită pentru înmuiat.

Dați-i o notă de inspirație marocană, adăugând măsline și mirodenii spre final și servindu-l cu cușcuș.

Nu ezitați să aruncați o mână de verdețuri de sezon sau mazăre congelată în ultimele minute pentru a crește cantitatea de legume.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel