Pentru un fel de mâncare de paste ușor de preparat în timpul săptămânii, fără complicații și plin de savoare, trebuie să vedeți aceste paste feta la cuptor cu roșii cherry. Felul de mâncare aproape că se gătește singur, deoarece toată magia se întâmplă în cuptor. Făcută cu doar câteva ingrediente, nu e de mirare că acest fel de mâncare viral pe TikTok nu te îngrașă și îți lasă gura apă, după cum susține și FeelGoodFoodie!
Roșii: Optați pentru roșii cherry pentru această rețetă. Dimensiunea lor mică înseamnă o aromă optimă, iar prezentarea roșiilor atunci când se sparg este pur și simplu uimitoare.
Brânză Feta: Folosiți un bloc de brânză feta pentru rezultate optime. Asta pentru că blocul este mai puțin procesat și va da o consistență mai topită atunci când brânza este coaptă.
Paste: Puteți folosi orice paste doriți sau chiar să faceți acest lucru cu paste fără gluten.
Spanac: Nu uitați la final să adăugați câteva frunze de spanac. Are multe vitamine și completează perfect pastele.
Condimente și ierburi: Veți avea nevoie de ulei de măsline, sare, piper, usturoi și busuioc. Jucați-vă cu condimentele și ierburile dacă doriți. Puteți încerca să folosiți niște oregano proaspăt, cimbru proaspăt sau să schimbați usturoiul proaspăt cu usturoi prăjit.
Folosind un vas yena, adăugați roșiile, uleiul de măsline, sarea și piperul și amestecați pentru a le combina.
Adăugați blocul de brânză feta în centrul vasului de copt și fie îl întoarceți de câteva ori pentru a-l acoperi cu ulei de măsline și condimente, fie adăugați doar un pic mai mult ulei de măsline și câteva bobițe de piper negru proaspăt.
Coaceți la cuptor până când roșiile explodează și feta pare topită (iar casa dumneavoastră miroase divin!).
Imediat ce iese din cuptor, se adaugă usturoi proaspăt tocat și frunze de busuioc proaspăt.
Se amestecă imediat, astfel încât usturoiul să se înmoaie de la căldura din vas.
Adăugați pastele fierte deasupra și amestecați totul. Feta și roșiile vor crea, în esență, un sos pentru paste. La final, puneți câteva frunze de spanac, care vor completa perfect farfuria.
Folosiți cele mai proaspete ingrediente posibile. Cu un număr atât de mic de ingrediente, vă recomand să folosiți roșii cherry proaspete (nu roșii cubulețe din conservă), busuioc proaspăt și usturoi proaspăt tocat. Iar uleiul de măsline extravirgin face toată diferența aici - este, în esență, ceea ce alcătuiește sosul!
Păstrați apa pentru paste. Ori de câte ori gătesc paste, îmi place să păstrez ½ ceașcă de apă pentru paste, doar în cazul în care mâncarea de paste iese uscată. Nu am folosit-o aici, dar cu siguranță o puteți adăuga dacă simțiți că pastele cu feta la cuptor au nevoie de mai mult sos. Și, în general, va ajuta ca sosul să fie mai fin și mai cremos.
Umpleți vasul de copt cu roșiile cherry. Regula cu prăjirea roșiilor cherry este că, dacă le vreți să fie sățioase, îngrămădiți-le în tava; dacă le vreți prăjite și uscate, puneți-le într-un singur strat pentru a permite circulația aerului. Am descoperit că un vas yena mai micuț este perfect!
Probabil că nu există o formă greșită de paste pe care să le folosești. Cu toate acestea, pastele spirală sunt mai bune, deoarece sosul poate să se agațe mai mult de paste.
Există ceva despre feta coaptă și roșiile cherry dulci și suculente care explodează care este absolut irezistibil. Adăugați la ele niște paste, iar acest fel de mâncare este o cină de vis pentru o seară de săptămână devenită realitate!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News