Pască fără aluat este o variană a desertului tradițional care cu siguranță îi va impresiona pe oaspeții de la masa de Paște.
Citește și Kulich, cozonac rusesc pentru Paște, foarte pufos și delicios! Rețeta pas cu pas a gospodinelor
Iată cum se face.
Vezi și: Rețetă cu pește pentru Florii: Păstrăv Bellavista cu legume, deliciul italian care te va surprinde
- 700 grame brânză de vaci (se măsoară după ce am scurs-o foarte bine)
- 400 grame smântână normală
- 7 ouă
- o cană cu zahăr
- 125 g unt topit și răcit
Vezi și: Salată boeuf. Rețeta clasică, românească, pe care bunicile o pregăteau de Paște
- 4 linguri cu vârf de făină
- 4 linguri cu vârf de griș
- 4 plicuri cu zahăr vanilat
- 200 g stafide înmuiate într-o lingură cu esență de rom
- 2 lingurițe coajă de lămâie
- un vârf cuțit de sare
Pasul 1
Se separă gălbenușurile de albușuri. Se pune brânză de vaci într-un bol încăpător și se adăuga zahărul, zahărul vanilat, gălbenușurile, smântână, făină, grișul, untul și coaja de lămâie.
Se amestecă cu telul până la omogenizare, apoi se adăugă stafidele.
Pasul 2
Se mixează albușurile spumă cu un praf de sare și apoi se încorporează treptat în compoziția de brânză, amestecând ușor cu telul.
Pasul 3
Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt, si se da la cuptorul preîncălzit în prealabil. Această pască fără aluat se coace timp de aproximativ o oră la foc mediu sau până prăjitură se rumenește frumos.
Pasul 4
Când pasca este coaptă, se lasă să se răcească în tavă, nu se umblă atunci la ea.
Poftă buna!
Dacă ți-a plăcut rețeta de pască fără aluat, cu siguranță o să-ți placă și cea de Prăjitură Dalia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News