Această rețetă este fină și pufoasă, îmbinând suplețea budincilor de ciocolată și vanilie, cu savoarea brânzei proaspete de vaci. Secretul acestei rețete, care se prepară rapid, sunt plicurile de budincă ce se găsesc în orice magazin și care vă vor ajuta foarte mult să economisiți timp.
Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie.
Pentru crema de ciocolată
450g ciocolată neagră
450g zahăr
350g unt/margarină
o lingură făină
9 ouă
2 plicuri budincă de ciocolată
S-ar putea să îți placă și: Budincă de lămâie fără zahăr, de post: Un deliciu răcoritor, simplu și rapid
Pentru Umplutura cu brânză
450g brânză de vaci
100-125g zahăr pudră
100g frișcă lichidă
1 plic Budincă de vanilie
2 ouă
coajă de lămâie/portocală după preferință
Se prepară întâi crema de ciocolată: Se topește ciocolata împreună cu untul/margarina la bain marie și se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei.
Ouăle se mixează cu zahărul, după care se adaugă ciocolata topită peste spumă și se amestecă ușor, timp în care se adaugă făina și budinca de vanilie.
Trecem la pregătirea umpluturi cu brânză: Se amestecă toate ingredientele solide, apoi se adaugă pe rând brânza, ouăle bătute și frișca și se mixează până se obține consistența unei paste.
Se toarnă umplutura de brânză într-o matriță de tort cu margini detașabile, apoi se pune crema de ciocolată peste brânză.
Se coace 40-45 minute la 180°C în cuptorul preîncălzit. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit, după care se scoate din formă.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Pască cu brânză și ciocolată, fără aluat, s-a putea să îți palcă și cea de Tartă de ciocolată, rețetă simplă și rapidă: E gata în 15 minute
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News