Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Participare record la alegerile legislative din Franţa: Cea mai mare rată de prezență din 1981
WhatsApp
Rata de participare la turul doi al alegerilor legislative anticipate din Franţa a crescut duminică la prânz, la 26,63%, faţă de 25,9% la aceeaşi oră în primul tur.
(Foto: Freepik)

La ora prânzului (10:00 GMT) duminică, rata de participare la turul doi al alegerilor legislative anticipate din Franţa a înregistrat o creştere la 26,63%, comparativ cu 25,9% înregistrat la aceeaşi oră în primul tur, conform Ministerului de Interne citat de AFP.

Această cifră reprezintă cea mai mare participare în alegerile legislative de la scrutinul din 1981 (28,3%), marcând sosirea stângii la putere în acea perioadă.

În primul tur de săptămâna trecută, participarea la aceeaşi oră a fost de 25,9%. În alegerile din 2017, la turul doi, participarea a fost de 18,99%.

Această creştere semnificativă în prezenţa la vot sugerează un interes deosebit din partea francezilor pentru aceste alegeri, unde pentru prima dată extrema dreaptă condusă de Marine Le Pen ar putea să ajungă pe primul loc şi să preia puterea, conform EFE.

Datele iniţiale despre participarea la vot au confirmat că în numeroase zone din Franţa prezenţa la urne a fost semnificativă, iar procesul electoral s-a desfăşurat fără incidente.

Reamintim că secțiile de votare s-au deschis duminică la ora locală 8:00 (06:00 GMT) în Franța continentală pentru al doilea tur al alegerilor legislative anticipate. Este un scrutin istoric în care extrema dreaptă ar putea ieși învingătoare, însă există mari incertitudini legate de capacitatea acesteia de a obține majoritatea absolută necesară pentru a forma un guvern, informează AFP.

Francezii pot vota până la 18:00 (16:00 GMT) sau până la 20:00 (18:00 GMT) în marile orașe, moment în care vor fi anunțate primele rezultate, informează Agerpres. 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel