Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Parlamentarii își iau pensiile speciale înapoi. Decizia CCR de ULTIMĂ ORĂ
WhatsApp
Curtea Constituţională a României a stabilit, joi, că este neconstituţională legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor.

Legea care a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituțională, au stabilit, joi, cu majoritate de voturi, judecătorii CCR, potrivit unor surse din Curtea Constituțională.

Legea care a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituțională, au stabilit, joi, judecătorii CCR, potrivit unor surse din Curtea Constituțională.

Decizia a fost luatră cu majoritate voturi.

Mai mulți foşti parlamentari au atacat Legea 7/2021 pentru modificarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor prin care au fost eliminate pensiile speciale.

Pe 17 februarie 2021, Plenul Parlamentului a adoptat abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor.

„De la data intrării în vigoare a prezentei legi încetează plata indemnizațiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor art. 49 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 22 ianuarie 2016, cu modificările și completările ulterioare”, se menționa în Legea 7/2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel