După câteva dezbateri generale în cadrul Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor pe proiectul de lege privind recursul compensatoriu, s-a decis prin vot amânarea discuţiilor şi invitarea la viitoarele şedinţe a tuturor factorilor implicaţi.
Preşedintele comisiei, Nicuşor Halici, (PSD) a precizat că va face din nou invitaţii la aceste discuţii către ministrul Justiţiei şi reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi Consiliului Superior al Magistraturii, dar şi către agentul guvernamental la CEDO.
"Este absolut necesar ca iniţiativele legislative de acest gen să fie dezbătute pe larg, cu consultarea instituţiilor responsabile şi nu ar fi ceva ieşit din uzanţe ca la această consultare să chemăm şi asociaţiile profesionale, să ne spună cum văd fiecare aceste lucruri", a menţionat Halici.
Liberalii au solicitat abrogarea Legii recursului compensatoriu
"Există o recrudescenţă vădită a fenomenului infracţional în România, se pare că nu îi preocupă câtuşi de puţin (...) pe cei care acum ne guvernează, este evident acest lucru. Nu am putut dezbate astăzi, totul s-a desfăşurat în nişte condiţii ostile, au fost mai mult declaraţii politice decât o dezbatere în această comisie. Scopul acestei amânări este, evident, acela de a permite eliberarea din penitenciare în continuare pe o anumită perioadă de timp şi a altor condamnaţi penal", a spus deputatul PNL Ioan Cupşa.
Şi deputatul USR Stelian Ion consideră că Legea recursului compensatoriu trebuie abrogată
"Astăzi, în Comisia juridică a Camerei, PSD a demonstrat încă o dată că este nepăsător la ceea ce îşi doresc românii. S-a spus foarte clar şi am văzut cu toţii efectele Legii recursului compensatoriu, s-a cerut în mod insistent, pe bună dreptate, abrogarea acestei legi. (...) PSD se încăpăţânează să amâne la calendele greceşti soluţionarea acestei probleme, nu vor să abroge Legea recursului compensatoriu, este evident, au şi declarat de câteva ori până acum acest lucru, vor să facă diverse cârpeli la această lege (...). Nu este foarte clar ce îşi doresc cu această lege, însă este clar că nu doresc abrogarea. Această lege trebuie abrogată, ea şi-a produs efectele timp de 2 ani, efectele au fost nefaste, au ieşit foarte mulţi infractori cu mult înainte de termen, mulţi dintre ei infractori periculoşi, criminali, violatori. Nesiguranţa publică este subiectul numărul unu pe ordinea de zi în societatea civilă", a spus deputatul USR.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News