Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Părinții sunt îndemnați să rezerve vaccinurile ROR (rujeolă, oreion și rubeolă) pentru copii, după ce vaccinarea a scăzut în timpul pandemiei Covid
WhatsApp
Doctorii din Australia se tem că 740.000 de copii sunt expuși riscului de rujeolă mortală după ce vaccinările au scăzut în timpul pandemiei.
Părinții sunt îndemnați să rezerve vaccinurile ROR (rujeolă, oreion și rubeolă) pentru copii după ce vaccinarea a scăzut în timpul pandemiei Covid / Foto: Unsplash

Vaccinarea împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei a fost cea mai scăzută din ultimul deceniu în timpul pandemiei Covid și încă nu a reușit să recupereze.

 

Numărul cazurilor ar putea crește cu începerea școlii

 

Rujeola poate provoca pneumonie și inflamații cerebrale. Șefii din domeniul sănătății se tem că numărul cazurilor ar putea crește, unul din zece copii care încep școala fără protecție. Aceștia contactează părinții copiilor cu vârste cuprinse între un an și șase ani care nu au primit încă ambele doze, îndemnându-i să se prezinte la medicul de familie.

Steve Russell, de la Serviciul Național de Sănătate, a declarat că vaccinul "este sigur pentru copilul dumneavoastră și îl va proteja pe el, pe prietenii săi și comunitatea în general".

Rujeola, oreionul și rubeola sunt boli foarte infecțioase care se pot răspândi cu ușurință între persoanele nevaccinate. Complicațiile acestor boli pot schimba viața.

 

Copiii au nevoie de două doze de vaccin ROR

 

Copiii au nevoie de două doze de vaccin ROR, sigur și eficient, prima doză fiind administrată în jurul vârstei de un an, iar cea de-a doua în jurul vârstei de trei ani și patru luni. Ambele doze sunt necesare pentru a asigura o protecție completă și de durată împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei.

De asemenea, Serviciul Național de Sănătate a trimis peste 1,5 milioane de invitații părinților copiilor cu vârste cuprinse între doi și trei ani să se vaccineze împotriva gripei înainte de iarnă. Acolo unde este posibil, copiii pot primi vaccinul de recuperare ROR în același timp cu vaccinul antigripal.

Russell a declarat: "Rujeola, oreionul și rubeola se răspândesc cu ușurință între persoanele nevaccinate și pot fi foarte grave, așa că este important ca părinții să se asigure că copiii lor sunt protejați împotriva ROR când se întorc la școală și că sunt la zi cu vaccinarea antigripală, dacă sunt eligibili, în timp ce ne îndreptăm spre lunile de iarnă.

 

Vaccinul ROR este unul dintre cele mai studiate vaccinuri din lume

 

"Vaccinul ROR este unul dintre cele mai studiate vaccinuri din lume, cu milioane de doze administrate în fiecare an - este sigur pentru copilul dumneavoastră și îi va proteja pe el, pe prietenii săi și comunitatea în general de aceste boli neplăcute, dar care pot fi prevenite. Dacă copilul dumneavoastră nu a fost vaccinat încă sau nu este la zi cu vaccinările, vă rugăm să vă contactați medicul de familie pentru a vă programa o consultație.", continua Russel conform Daily Mail.

Programul național de imunizare al Serviciului Național de Sănătate are un mare succes în ceea ce privește reducerea numărului de boli grave și infecțioase, cum ar fi tusea convulsivă, difteria și rujeola, iar un nivel ridicat de absorbție a vaccinurilor în comunitate poate preveni răspândirea acestor infecții neplăcute, dar care pot fi prevenite.

Părinții și îngrijitorii pot afla mai multe informații despre diferitele vaccinuri pe care ar trebui să le facă copilul lor și când ar trebui să le facă, accesând www.nhs.uk și căutând "NHS vaccines and when to have them" (Vaccinări NHS și când să le facă).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel