Papanașii există în toate colțurile României, iar acum te poți bucura de ei și în post, într-un mod inedit!
Citește și Secretul gogoşelelor aromate cu flori de salcâm, reţetă păstrată de la bunici
Ingrediente
Jumătate kg cartofi,
1 lingură margarină
2 linguri ulei,
4 linguri făină de grâu,
2 linguri zahăr,
coajă rasă de la o lămâie,
zahăr vanilat
ulei pentru prăjit.
Vezi și: Tort Lacrimile îngerilor: Rețeta pas cu pas a desertului divin, irezistibil
Curățați cartofii, spălați-i și fierbeți într-o oală cu apă și sare. După ce s-au fiert, scurgeți apa și pasați ca pentru un piure. Adăugați margarina și amestecați bine. Puneți deoparte pentru a se răci.
După ce s-a răcit puteți adăuga cele 2 linguri de ulei, făina, zahărul, coaja de lămâie rasă și zahărul vanilat. Amestecați bine pentru a se încorpora toate ingredientele.
Formați bile din această compoziție, le rostogoliți prin făină și prăjiți în ulei până când se rumenesc.
Puteți să îi serviți cu zahăr pudră, dulceață, miere sau nuci.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News