''În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, această operaţiune a condus la exterminarea a aproape două milioane de persoane, majoritatea de origine evreiască. Fie ca amintirea acestui eveniment oribil să dea naştere unor decizii şi acţiuni pentru pace. Istoria se repetă. Vedem ce se întâmplă acum în Ucraina. Să ne rugăm pentru pace'', a spus suveranul pontif.
Implementarea 'operaţiunii Reinhardt' în 1942 şi 1943 în taberele de exterminare de la Belzec, Sobibor şi Treblinka a dus la uciderea a circa 1,7 milioane de evrei şi a unui număr necunoscut de polonezi, romi şi prizonieri de război sovietici.
Rusia a declanşat în 24 februarie o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei, conform Agerpres.
Vezi și
„Nu învățăm! Domnul să aibă milă de noi, de noi toți; suntem toți vinovați!" – a spus Papa Francisc mai demult în timpul zborului de întoarcere din Malta, referindu-se la războiul din Ucraina, potrivit Vatican News.
Cu fiecare ocazie în care a vorbit în public, Papa a reamintit Rusiei, să facă pace cu Ucraina. „Lăsați armele jos!”, a spus Papa la finalul slujbei din Duminica Floriilor, la care au asistat zeci de mii de oameni în Piața Sfântul Petru, în Vatican.
„Să înceapă un armistițiu de Paște. Dar nu pentru a ne reînarma și a relua luptele, ci un armistițiu pentru a ajunge la pace prin negocieri reale”, a spus Suveranul Pontif, citat de Sky News.
„Am văzut prea mult sânge, prea multă violență. Inimile noastre, de asemenea, au fost pline de frică și angoasă, deoarece atât de mulți dintre frații și surorile noastre au trebuit să se închidă pentru a fi în siguranță în fața bombardamentelor”, mai declară Papa de-a lungul acestui an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News