Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Panică în Germania. Prețul benzinei a ajuns la doi euro pe litru. Șoferii „fug” în Austria să alimenteze
WhatsApp
Prețul la benzină a atins cote maxime, astăzi, în Germania. La anumite benzinării, un litru a ajuns să coste doi euro, spre furia șoferilor. 
Panică în Germania. Prețul benzinei a ajuns la doi euro pe litru

Germania a înregistrat un preț record, azi, la prețul benzinei, scrie Bild.de. Unele benzinării au afișat prețul de doi euro pe litru, spre disperarea șoferilor. Ei spun că a devenit mai eficient să alimenteze în Austria. În acest stat, prețul mediu pe litrul de benzină este 1,33 euro, relatează presa internațională.

Conducătorii auto au fost avertizați de oficialii Protecției Consumatorului din Germania cu privire la prețurile record. S-a propus introducerea unei taxe de mobilitate, însă, nu a fost acceptată, fiind considerată inechitabilă și concurențială.

Germania, Marea Britanie, Italia sunt statele care au înregistrat prețuri record la combustibil. În Anglia, situația e chiar alarmantă, deoarece benzina și motorina sunt raționalizate. Șoferii stau și 8 ore la coadă pentru a alimenta.

 

Panică în Germania. Prețul la benzină a ajuns la doi euro. Cum influențează piața transporturilor 

 

Companiile de transport spun că toată această creștere a prețurilor la combustibil a creat un haos general și se va reflecta și în costul altor produse de import. 

Și în Italia, prețul la benzină se apropie de doi euro. În prezent, este de 1, 670 euro/litru, o creștere cu 8,58 de cenți. O astfel de majorare nu s-a mai înregistrat din octombrie 2014. 

De asemenea, și prețul motorinei a crescut simțitor. Potrivit sursei citate a ajuns la 1,516 euro/litru, mai mult cu 6,58 cenți, față de aceeași perioadă a anului trecut. Oamenii se tem că nu-și vor mai permite să se deplaseze cu mașina și, implicit, cu alte mijloace de transport, deoarece prețul majorat al benzinei va genera alte taxe pentru transport.

Ministerul Energiei din Italia susține că aceste prețuri sunt generate de creșterea taxelor anti poluare, însă, se remarcă și o creștere a celor care se deplasează cu autoturismul. Spre exemplu, în luna august 2021 numărul celor care și-au alimentat autoturismele cu benzină a crescut cu 5,3 %. În medie, o familie din Italia cheltuiește lunar între 200-300 de euro pe transport, fie că este vorba despre mașina personală sau mijloacele de transport în comun, relatează sursa citată.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel