Pandișpanul cu mandarine este foarte aromat. Funcționează foarte bine atât pentru micul dejun, cât și pentru gustări și, dacă vă gândiți la sărbători speciale, adăugați pur și simplu o umplutură după gust, un strat de ciocolată sau o glazură de citrice. În acest articol StiriDiaspora.ro vă arătăm cum să faceți pandișpan cu mandarine cu puține ingrediente și cu o rețetă foarte ușoară.
Ingrediente:
4 ouă mărimea L
3 mandarine medii
Coaja de la două mandarine
O jumătate de cană de făină universală (180 g)
1 cană zahăr (200-225 g zahăr)
1 lingură de praf de copt (10 g)
2 linguri ulei (30 ml)
O jumătate de linguriță de vanilie
Pentru a începe rețeta de pandișpan cu mandarine, pregătiți forma pentru cuptor. Ungeți cu unt sau tapetați cu hârtie de copt.
Cerneți făina și praful de copt și rezervați-le împreună într-un bol.
Încearcă și Prăjitură pufoasă cu iaurt. O porție are doar 95 de calorii. Rețeta pas cu pas a unui desert de vis
Pregătiți mandarinele. Se spală, se usucă, se rade coaja și se pune deoparte. Încercați să nu luați partea albă, deoarece prăjitura cu suc de mandarine va ieși amăruie.
Stoarceți mandarinele, o puteți face cu mâna sau pasându-le cu un storcator. Rezervați sucul, dar aruncați semințele și părțile albe. Aceste elemente fac pandișpanul cu mandarine amar.
Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri. Zbateți albușurile până arată oarecum ferme, cu volum mai mare. Apoi adăugați jumătate din zahăr și bateți până se topește.
Bateți gălbenușurile timp de două minute, apoi adăugați zahărul rămas. Continuați să bateți până tot zahărul se dizolvă.
Adăugați sucul mandarinelor, coaja și uleiul în cremă. Integrați foarte bine ingredientele în pregătirea pentru pandișpanul nostru de casă cu mandarine.
Adăugați făina în 2-3 părți. Acest lucru se va integra mai ușor în amestec. Adăugați albușurile în 2-3 reprize. Faceți acest lucru cu o spatulă sau o lingură, făcând mișcări lente de înfășurare. Dacă o faci așa, nu vei pierde aerul obținut și vei avea un pandișpan înalt și pufos cu mandarine.
Se toarnă amestecul în tavă, foarte încet. Întinde cu o lingura sau o spatula, pana se distribuie uniform.
Dăm amestecul la cuptor pentru 30-45 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Vă sugerăm un timp aproximativ, deoarece fiecare cuptor de acasă are propria sa intensitate de căldură, variind astfel timpul de gătire.
Verificați dacă este gata. După 25-35 de minute poți deschide cuptorul și înțepa pandișpanul cu mandarine cu o scobitoare. Dacă iese umed, mai are nevoie de câteva minute pentru a se găti. În schimb, dacă iese curat, este gata!
Se lasă să se odihnească 10 minute, apoi scoateți pandișpanul cu mandarine pe un grătar.
Lăsați-l la temperatura camerei, atâta timp cât este necesar. Acest pas este foarte important deoarece, dacă nu este răcit complet, prăjitura se umezește, pierzând textura și durabilitatea. Grătarul este perfect pentru acest proces, deoarece se răcește uniform.
Decorează pandișpanul în funcție de ocazie. Îl poți orna cu zahăr pudră, îl poți decora cu mandarină proaspătă sau pur și simplu îl consumi ca atare.
Serviți pandișpanul cu mandarine însoțit de o cafea sau o ciocolată caldă.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News