Vrei să știi cum să faci pandișpanul 1,2,3? Ei bine, dacă vrei să știi cum să prepari un pandișpan delicios și ușor cu parfum de lămâie, continuă să citești, la StiriDiaspora.ro îți punem la dispoziție rețeta originală și câteva sfaturi pentru ca acesta să iasă grozav. Să gătim!
Pandișpan Oreo pufos, fără coacere și fără făină. Rețeta delicioasă din doar patru ingrediente!
- 1 iaurt de lămâie (125 ml)
- 2 măsuri de iaurt cu zahăr
- 3 ouă L
- 1 măsură de iaurt cu ulei de floarea soarelui
- 1 lămâie
- 3 măsuri de iaurt din făină simplă
- 1 plic de praf de copt.
Uimește-ți familia cu un pandișpan cu cremă. Miezul moale și pufos ca un nor se topește în gură
Pentru rețeta de pandișpan 1, 2, 3 vom folosi recipientul de iaurt ca măsură pentru restul ingredientelor. Goliți iaurtul într-un castron mic pentru a fi folosit mai târziu și curățați recipientul. Se adaugă două măsuri de pahar cu zahăr într-un bol. De asemenea, încorporează cele trei ouă și bate cu tijele unui mixer electric până devin albicioase și spumoase.
Sfat: rețeta originală pentru prajitura 1, 2, 3 se face cu trei ouă, dar dacă vrei să fie mult mai fragedă adaugă patru ouă. Va fi și mai bine!
Încorporează o măsură de iaurt cu ulei de floarea soarelui și iaurtul de lămâie pe care l-ai pus deoparte. Se curăță lămâia și se adaugă coaja ei. Continuați să bateți.
Tort Raffaello super fin. Este aur, nu tort! Rețeta unei prăjituri de milioane
Amestecați împreună cu cele trei măsuri de iaurt făina cu praful de copt. Cerneți peste aluatul de pandișpan și continuați să bateți ușor. Rețeta de pandișpan este aproape gata!
Preîncălziți cuptorul la 180ºC. Se unge o formă rotundă de aproximativ 22-24 cm și se toarnă în ea aluatul de pandișpan 1, 2, 3. Coaceți la 180º C cu căldură sus și jos timp de 40 de minute (timpul este orientativ, depinde de cuptorul dumneavoastră). Puneți tava de cuptor în partea de jos, iar dacă vedeți că prăjitura începe să se rumenească înainte de vreme, acoperiți-o cu folie de aluminiu ca să nu se rumenească mai mult.
Ca să știi dacă pandișpanul este gata, înțepam centrul cu o scobitoare sau cu un cuțit și dacă iese fără rest de aluat, este gata.
Odată copt, scoateți pandișpanul din formă și lăsați să se răcească pe un gratar. Dacă ți-a rămas de la o zi la alta, ține pandișpanul învelit în folie de plastic transparentă. Menționăm că îl puteți și îngheța.
Dorim să subliniem că trebuie să scoateți ingredientele din frigider în prealabil pentru ca rezultatul final să fie rafinat, altfel vor fi prea reci pentru a face un aluat bun.
În plus îți oferim un alt sfat, când vine vorba de baterea aluatului trebuie să o faci energic pentru ca acesta să capate aer și să lase o prajitură total pufoasă.
Deja ti-ai dat seama că este un tort ușor și rapid de făcut, urmând diferiții pași și sfaturi pe care ți le oferim, rezultatul va fi unul de excepție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News