Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pâine super dietetică, fără făină și drojdie: Multe proteine și fibre, rețeta perfectă pentru cei care au glicemia și colesterolul mărite
WhatsApp
Pâine super dietetică cu doar două ingrediente: fără făină și fără drojdie! Multe proteine și fibre, perfecte pentru cei care suferă de colesterol și glicemie mărite.
Pâine super dietetică, fără făină și drojdie: Multe proteine și fibre, rețeta perfectă pentru cei care au glicemia și colesterolul mărite

Pâinea super dietetică nu este deloc un preparat clasic, deoarece nu ai nevoie de multe ingrediente și nici măcar de mai puțin timp. Pentru că este atât de simplu.

Și pentru că nu conține făină, ci doar albuș de ou și semințe, este perfectă pentru cei care suferă de colesterol și glicemie mărite. Este un preparat extrem de ușor, permițându-vă să nu fiți nevoit să renunțați la acest aliment.

Și este atât de gustoasă încât toată lumea va fi uimită. Dar de ce este atât de delicioasă încât este practic de neegalat? Simplu, este vorba de albușul de ou.

Albușul de ou este alcătuit din 90% apă și 10% proteine, sau mai degrabă albumină de ou, care se caracterizează prin bogăția de aminoacizi esențiali. Pe de altă parte, caloriile sunt foarte puține și, în consecință, este ideal pentru cei care vor să se pună în formă sau care suferă de colesterol ridicat.

De asemenea, conține o cantitate bună de vitamina A, vitamina B6, vitamina B12, vitamina D, sodiu, magneziu, calciu, potasiu, fier și acid folic. Dar hai să vedem cum se face!

Rețeta pentru pâine super dietetică, fără făină și drojdie

 

Timp de preparare: 2 minute
Timp de gătire: 30-40 minute
Timp total: 32-42 minute
Porții: 12
Calorii: 85 per felie

Ingrediente

250 g de albuș de ou
150 g semințe mixte (se acceptă și semințe de in sau de cânepă)

Doar două ingrediente, multe proteine și fibre, rețeta perfectă pentru cei care au glicemia și colesterolul mărite

 


Pregătire

În primul rând, prelucrați semințele timp de câteva minute pentru a obține o făină, vă puteți ajuta de o râșniță de cafea sau de un tocător cu două lame, apoi păstrați-le deoparte.

Acum, se toarnă albușurile într-un castron separat, se bat până devin tari cu un tel electric, continuând să le mixezi până când devin ferme și de culoare lucioasă.

Încorporează acum încet făina de semințe pe care ai obținut-o în albușuri, apoi amestecă cu o spatulă fără să te oprești, făcând mișcări de jos în sus.

După ce ați făcut acest lucru, tapetați o formă de tort cu hârtie adecvată, apoi transferați amestecul, care acum va fi spumos și umflat.

La final, se coace în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute la o temperatură de 200°C. La final, se lasă pâinea să se răcească la temperatura camerei și se servește.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel