Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pâine spaniolă, cea mai tare rețetă de blat moale și pufos. Se face din doar 4 ingrediente
WhatsApp
Pâinea spaniolă este o rețetă de bază folosită pentru a face prăjituri moi și pufoase. Folosim amidon de cartofi pentru ca rezultatul să fie extrem de pufos. 
Pâine spaniolă, cea mai tare rețetă de blat moale și pufos

Rețeta de pâine spaniolă este de bază pentru deserturile care au la bază un blat moale și pufos. Poate fi folosit în multe preparate, mai ales pentru torturile aniversare: în acest caz, odată răcit, se fac din el discuri, care se intercalează cu diverse creme sau frișcă și apoi se acoperă cu pastă de zahăr, glazură sau cremă Chantilly.

Rețeta de pâine spaniolă în sine este foarte simplă și necesită puține ingrediente: în această versiune vom folosi amidon de cartofi pentru a-l face mai moale și mai ferm în timpul coacerii.

Vezi și: Vinete prăjite la tigaie - o garnitură gustoasă, gata în doar câteva minute

Nu vom folosi praf de copt pentru că ouăle, bine bătute, vor da consistența potrivită și nu o vor face să se dezumfle în timpul coacerii.

Există câteva detalii importante pe care trebuie să le respectați înainte de a pregăti buretele: ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, trebuie să fie bătute corect pentru ca în timpul coacerii aluatul să încorporeze suficient aer pentru a crește fără a folosi drojdie și nu trebuie să deschideți niciodată cuptorul în timpul coacerii, decât în ultimele minute pentru a verifica consistența acestuia.

Iată cum se face.

Ingrediente (pentru o formă rotundă de 22 cm)

- 4 ouă întregi la temperatura camerei

- 100 g zahăr

- 65 g amidon de cartofi

- 65 g făină 

Mod de preparare

 

Pentru a face cea mai moale și pufoasă pâine spaniolă, se ia un castron mar în care se sparg ouăle. Se adaugă zahărul și se bat foarte bine cu un mixer timp de aproximativ 15-20 de minute.

Într-un recipient separat, se cern făina și amidonul, se amestecă și apoi se adaugă la ouăle bătute, puțin câte puțin și cu grijă, evitând să "dezasamblați" amestecul. Turnăm amestecul într-o formă de copt de 22 cm, în prealabil unsă cu unt și presărată cu făină.

Coacem în cuptorul cald ventilat la 180° timp de aproximativ 25 de minute. Dacă folosim cuptorul static, prelungim timpul de coacere cu 5-10 minute.

Timpul va varia în funcție de formele de copt folosite și de tipul de cuptor: faceți întotdeauna testul scobitorii pentru a verifica gradul de coacere.

După ce s-a răcit, putem folosi orice umplutură preferăm.

Poftă bună!

Citește și: Nu mai arunca cojile de portocale: au proprietăți cosmetice și medicinale incredibile

Sfaturi și variații

 

Pentru o aromă suplimentară, puteți adăuga semințele unei păstăi de vanilie în ouă înainte de a le bate. Alternativ, puteți adăuga coajă de lămâie sau de portocală.

Acest tip de blat se va păstra câteva zile, învelit în folie alimentară, la temperatura camerei. În congelator va rezista în schimb o lună.

Dacă vrem să folosim o formă de copt de altă dimensiune, iată cum se ajustează: pentru fiecare 2 cm în plus vom adăuga 1 ou, 15 g făină, 15 g amidon și 30 g zahăr. Pentru fiecare 2 cm mai puțin vom pune cu 1 ou mai puțin, 15 g mai puțin amidon, 15 g mai puțin făină și 30 g mai puțin zahăr.

 

--------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel