Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pâine fiartă, o rețetă uimitoare, dietetică și ușor de pregătit: Dragoste după prima îmbucătură
WhatsApp
Pâinea fiartă, secretul pentru a o găti în apă într-un timp scurt. O pâine are doar 220  de calorii.
Pâine fiartă, o rețetă uimitoare, dietetică și ușor de pregătit: Dragoste după prima îmbucătură

Rețeta de pâine fiartă este foarte utilă dacă brutăria este închisă și nu ai pâine acasă sau dacă vrei să încerci ceva diferit. Avantajul (care nu poate fi trecut cu vederea) este că este nevoie de foarte puțin timp pentru a o pregăti. De fapt, întregul proces este foarte ușor și, mai ales, rapid.

Toată familia o va îndrăgi pentru că are un gust unic de care vă veți îndrăgosti imediat după prima îmbucătură. Și, credeți-mă, nu veți regreta produsele de patiserie clasice cu care v-ați obișnuit.

Pe lângă celelalte ingrediente, se folosește laptele pentru a face din el un aliment sănătos și nutritiv. Cu alte cuvinte, are relativ puține calorii și o mulțime de nutrienți. Dar hai să vedem cum se face pâinea fiartă!

 

Pâine fiartă, rețeta pas cu pas

 


Timp de preparare: 20 minute
Timp de creștere: 45 minute
Timp de gătire: 22-23 minute
Timp total: 1 oră și 25 de minute
Porții: 6 pâini
Calorii: 220 pe pâine

Ingrediente

2 litri de apă,
600 g. făină,
400 ml. de lapte fierbinte,
20 g. de zahăr tos,
10 g. drojdie uscată,
8 g. de sare.


Pregătirea

* Se toarnă laptele, drojdia, zahărul și sarea într-un castron, se amestecă bine, se adaugă făina și se frământă cu mâinile.

* După ce ai obținut o bilă de aluat, o ungi cu ulei și o frămânți din nou pentru ca acest ingredient să se reabsoarbă, apoi acoperi aluatul cu o cârpă și îl lași să se odihnească, timp de 45 de minute, la loc cald.

* După acest timp, se frământă iarăși aluatul, pentru a elibera aerul.

* Se formează o bilă, care se taie în 6 părți, se dă fiecărei părți o formă rotundă, se rulează apoi fiecare bilă și se sigilează bine marginile laterale, dându-i o formă de baghetă.

* Acum puneți baghete la fiert, în apa în care ați adăugat o linguriță de sare. Într-o cratiță mare, puneți câte două-trei pâini pe rând și lăsați-le să fiarbă cam 2-3 minute.

* Așezați pâinile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și faceți tăieturi transversale în fiecare pâine.

* La final, se coc în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute la o temperatură de 200°C, apoi se aduc la masă și se savurează.



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel