Dacă doriți să îndrăzniți să vă pregătiți propria pâine de casă cu măsline, notați această rețetă simplă a gospodinelor din Grecia care merită încercată.
450 gr făină
260 ml apă călduță
1 lingură de oregano
2 linguri semințe de susan
2 linguri de ulei de măsline
5 g drojdie
125 gr de măsline negre sau verzi
1 lingură de sare
Pregătirea unei astfel de pâini de măsline de casă este foarte simplă. Începem prin a dilua drojdia cu apă caldă. Acest pas este foarte important, apa trebuie să fie caldă, dar trebuie să fim foarte atenți dacă depășim temperatura aceasta poate afecta proprietățile drojdiei.
Punem făina într-un castron cu o gaură în mijloc, ca un vulcan. În acel moment punem apa cu drojdia. Începem să amestecăm energic, când aceste ingrediente sunt bine integrate, punem cele două linguri de ulei.
Odată cu sosirea uleiului, aluatul va căpăta o textură foarte netedă și se va dezlipi treptat de pe mâini. Va fi timpul să îi dai acestei pâini o notă specială: măslinele. Ele trebuie să fie fără sâmburi, le vom tăia în felii de aceeași dimensiune și le vom adăuga în aluat.
Amestecăm bine pentru ca în fiecare mușcătură să le putem savura. Tipul de măsline utilizat în această rețetă se va potrivi gusturilor consumatorilor, cele negre sunt cele tradiționale, deși cele verzi nu sunt deloc rele.
Dacă doriți să adăugați un alt ingredient, cum ar fi brânza sau nucile, ar fi, de asemenea, o opțiune bună.
Este important ca măslinele să fie uscate, astfel încât să se integreze mai bine. Lasam aluatul sa se odihneasca o oră, învelit în folie de plastic.
După acest timp, modelăm aluatul dându-i formă de pâine, îl lăsăm să se odihnească, înainte de a unge pâinea deasupra cu puțin ulei de măsline și adăugând niște semințe de susan.
Aceste pâine vor fi coaptă la 190º timp de 40 de minute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News