Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pacient găsit mort lângă gardul Spitalului Județean din Brăila: Managerul unității și-a anunțat demisia
WhatsApp
Managerul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Brăila, Delia Râşnoveanu, a demisionat miercuri, după ce preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, i-a solicitat public, luni, demisia în urma cazului pacientului găsit decedat, săptămâna trecută, lângă gardul spitalului.

'Am primit demisia managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila, un gest pe care l-am cerut şi care era absolut necesar. Voi demara procedurile care se impun, însă doar după consultarea Consiliului de Administraţie. În acelaşi timp, aştept şi din partea brăilenilor sugestii cu privire la persoana care ar trebui să conducă spitalul până la organizarea concursului. Mai mult decât atât, cât de curând, mă voi întâlni cu şefii secţiilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru a îi consulta cu privire la acest aspect, aşa cum este normal. Sunt foarte multe lucruri de discutat! În mod categoric, nemulţumirea brăilenilor este întemeiată şi trebuie ca lucrurile să se schimbe', a transmis Francisk Chiriac, prin intermediul unui comunicat de presă.

Poliţiştii brăileni au declanşat o anchetă la SCJU după ce un bărbat de 53 de ani, internat in secţia de Cardiologie, a fost găsit decedat, în noaptea de 16 octombrie, lângă gardul unităţii spitaliceşti, după ce a plecat din spital desculţ şi în pijamale.

'Bărbatul de 53 de ani, din Brăila, a fost găsit în stare de inconştienţă, în exteriorul unităţii spitaliceşti, lângă gardul acesteia, situat pe Şoseaua Naţională Veche, fiind declarat decedat. Acesta a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila în vederea efectuării necropsiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. În urma activităţilor de cercetare efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila s-au sesizat din oficiu şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt', se arată într-un comunicat de presă remis pe 22 octombrie de IPJ Brăila.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila, dr Dragoş Voicu, a declarat, pentru Agerpres, că pacientul se internase în urmă cu două săptămâni cu insuficienţă respiratorie acută şi insuficienţă cardiacă şi prezenta sechele de accident vascular cerebral, 'motiv pentru care era confuz, iar asistentele aveau ordin să treacă pe la el din oră în oră'.

'Era un pacient internat la Cardiologie cu insuficienţă respiratorie acută şi insuficienţă cardiacă. A fost urmărit pe parcursul a vreo două săptămâni. Din declaraţiile medicilor - trei medici l-au urmărit pe parcursul internării - reiese că nu prea ţinea cont de ce îi spuneau doctorii, continua să fumeze, nu ţinea regim, nu stătea în salon, asistentele aveau ordin să treacă pe la el din oră în oră. Avea şi nişte sechele de accident vascular cerebral şi era cam confuz, se credea în Italia, probabil de asta nici nu se înţelegeau cu el. Pe acest fond era pus sub urmărire din oră în oră, nu vezi pacienţii din oră în oră decât la Reanimare. În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 4,50, asistenta care era de serviciu a observat dispariţia lui şi a anunţat medicul de gardă, care a sunat la Poliţie. S-a dat alarma conform protocoalelor şi a fost găsit în afara incintei spitalului, la 10-15 metri de poarta din spatele spitalului, lângă un pom, în pijama, desculţ, mort. Poliţia l-a găsit, pentru că aşa este protocolul. Cazul este anchetat de Colegiul Medicilor, administraţia spitalului şi Poliţie, care trebuie să stabilească dacă este vorba despre o moarte violentă, dacă nu a fost atacat după ce a ieşit pe poarta spitalului', a declarat dr Voicu.

Acesta a mai adăugat că 'veriga slabă' în acest caz ar fi reprezentată de firma de pază a spitalului, având în vedere că 'la poarta din spatele unităţii spitaliceşti ar fi trebuit să existe un paznic, care să observe apariţia pacientului, mai ales că era noapte, era desculţ şi în pijamale'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel