Un fel de mâncare umil, dar delicios, care este preparat cu ingrediente foarte simple și ieftine. De asemenea, dorim să subliniem că există multe versiuni ale acestei rețete, deși cea pe care o oferim este cea tipică, totuși, fiecare poate adăuga umplutura care îi place cel mai mult.
La StiriDiaspora.ro te învățăm cum să faci ouă prostuțe. Să gătim!
- 250 de grame de pâine din câteva zile
- 2 ouă
- 60 mililitri de lapte (¼ cană)
- 1 cățel de usturoi
- 1 mână de pătrunjel tocat
- 1 praf de sare
- 1 pahar de ulei de măsline.
Pentru a începe rețeta de ouă prostuțe trebuie mai întâi să pregătiți pâinea. Pentru a face acest lucru, tăiați-o în bucăți foarte fine și mici. O poți trece și printr-o râșniță și o faci tocată mărunt. Menționăm că puteți folosi orice pâine care nu are crusta foarte tare.
Sfat: puteți face și ouă prostuțe și cu pesmet.
Pâinea se pune într-un bol și se adaugă un strop de lapte, se amestecă bine astfel încât pâinea să absoarbă laptele și să formeze astfel un aluat tip piure. Adăugați un ou, amestecați din nou și aplatizați cu o furculiță. Dacă observați că este foarte uscat ar trebui să adăugați și celălalt ou. Amestecă totul bine din nou. De asemenea, puteți bate puțin ouăle pe o farfurie și le adăugați treptat în pâinea tocată. Ar trebui să fie un aluat ușor compact și suculent.
Chiftele suculente cu sos la cuptor, fără prăjire. Trucuri secrete pentru a le face perfecte
Adăugăm usturoiul tocat și puțin pătrunjel tocat și sare. Amestecă totul să fie bine integrat, lasă să stea 10 minute.
Se pregătește o tigaie cu ulei din belșug la foc mediu mare și cu o lingură ia porții.
Când uleiul este fierbinte, adăugați în tigaie ouăle prostuțe. Prăjiți-le pe toate părțile ca să se gătească bine în interior, dar aveți grijă să nu le ardeți.
Așezați o farfurie cu hârtie de bucătărie și adăugați ouăle prostuțe pe ea astfel încât să elibereze excesul de ulei.
După ce le-ați făcut pe toate, puneți-le într-un bol și serviți. Sunt foarte bune calde, dar sunt bune și reci.
Truc: puteți face și ouăle prostuțe cu sosul preferat.
Această rețetă este un preparat tradițional din Andaluzia care a apărut în vremuri de penurie. Cu toate acestea, încă se mai prepară și în zilele noastre. În plus, există diferite versiuni, precum: ouă prostuțe cu ton, ouă prostuțe cu cârnați, ouă prostuțe cu șuncă și brânză, ouă prostuțe cu năut, ouă prostuțe cu cod, printre alte elaborări delicioase. De aceea poți combina această rețetă cu ingredientele care îți plac cel mai mult. Vor fi rafinate!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News