Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oua fierte pane. Rețeta unui aperitiv delicios, făcut din ouăle rămase de la Paște
WhatsApp
Ouăle vopsite, rămase de la masa de Paște, pot fi folosite pentru a pregăti din ele un aperitiv destul de delicios. Rețeta pe care o propunem azi este mai ușoară decât pare, iar rezultatul final e absolut minunat! Un aperitiv pe care îl găsești acum cam în orice pub din Marea Britanie și Scoția. Una peste alta, ai toate motivele să faci ouă scoțiene cu ce îți rămâne de la Paște, după rețeta asta simplă de aici.
Oua fierte pane. Rețeta unui aperitiv delicios, făcut din ouăle rămase de la Paște

INGREDIENTE

6 ouă fierte,

4 ouă crude,

piper și sare,

ceapa verde și pătrunjel

4 linguri de pesmet,

4 linguri de făină,

ulei.

Ce faci cu friptura rămasă de la Paște? Nu o arunca! Iată ce rețetă delicioasă poți face 

Oua fierte pane. Rețeta unui aperitiv delicios, făcut din ouăle rămase de la Paște. Mod de preparare

 

Varianta 1: Ouăle fierte se curăță de coaja și se taie în două.  Se bat bine cele patru ouă crude, apoi se amestecă, într-un castron, cu sare, piper și pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Se adaugă făină, ceapa verde tocată.

Încercați și: Cartofi franțuzești la cuptor: rețeta perfectă pentru a "scăpa" de ouăle fierte rămase de la Paște

Jumătățile de ou se tăvălesc prin acest amestec, apoi se dau prin pesmet. Ouăle se prăjesc în ulei încins până devin aurii-crocante. Se scot din ulei pe un șervet absorbant ca să se îndepărteze surplusul de grăsime.

Vedeți și: Chiftele siciliene din cartofi. O rețetă delicioasă, ideală pentru cină sau ca aperitiv. Trucul bucătarilor italieni

 

Ouă pane, cu carne tocată. Mod de preparare 

 

Varianta 2: 12 ouă fierte,  350 g piept de pui, 1 lingura rasă cu verdeaţă tocată mărunt (mărar şi pătrunjel), 1 lingura muştar,  sare și piper,  2 linguri făină, 2 ouă crude,  50 g pesmet, 50 ml ulei pentru prăjit,  1-2 lămâi.

Pieptul de pui se toacă, folosind o sită mai deasă. Se condimentează cu sare, piper, ghimbir, muştar şi verdeaţă, apoi se adaugă un ou crud şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Se împarte în 12 grămăjoare, care se pun pe folie alimentară.

Ar putea să vă placă și: Brioșe umplute cu ouă fierte de prepeliță. Rețeta pas cu pas a unui aperitiv delicios și nutritiv

Se curăţă ouăle şi se îmbracă în compoziţia de carne tocată. Se trec apoi prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc pe rând într-o tigaie încinsă cu ulei. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se servesc stropite cu zeamă de lămâie, cu garnituri de legume şi salate de sezon.

Încearcă și: Tort Eco, de Paște: Un desert răcoritor din cozonac uscat și resturile de la ouăle și iepurașii de ciocolată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel