Ouă Benedict. Rețeta unui dejun, pe care îl serveau doar regii. Secretul bucătarilor. Ingrediente (2 porții)
2chifle cu semințe
1 lingură unt topit
80 ml sos olandez (se cumpără gata-preparat)
8 felii mici bacon
1 lingură ulei vegetal
boia
oțet
4ouă
ierburi pentru ornare
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 5 minute
Porţii: 4
Dificultate: Mediu
Se taie chiflele și se ung cu unt. Sosul olandez se încălzește într-o oală mică. Baconul se rumenește în ulei încins și se scurge pe prosop de hârtie.
Ar putea să vă placă și: Brioșe cu nuci și cafea. Rețeta desertului perfect, propus de cofetarii italieni, pentru micul dejun
Farfuriile se ornează cu inimioare din boia. Pentru oul fiert în apă se fierb într-o oală mare 2 litri de apă și oțet. Ouăle se sparg cu atenție într-un polonic, se lasă să gliseze în apa clocotită și se fierb aprox. 2-3 minute. Aveți grijă ca gălbenușul trebuie să fie încă moale în mijloc, spun bucătarii. Ouăle se scot cu atenție cu o spumieră.
Vedeți și rețeta: Focaccia cu ulei de măsline și rozmarin. Crocantă la exterior și moale la interior. Secretul gospodinelor din Italia
Baconul se pune pe jumătățile de chifle, se adaugă un ou, se stropește cu sos, se ornează cu ierburi și se servește.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News