Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Orban: "Mai bine Tăriceanu își cere singur demisia"
WhatsApp
Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că, în loc să ceară demisia președintelui Klaus Iohannis, mai bine Călin Popescu Tăriceanu își cere singur demisia, dacă a fost printre semnatarii proiectului PSD-ALDE pentru revizuirea Constituției.

"Domnul Tăriceanu trebuie să aibă grijă de partidulețul care nu a fost în stare să treacă pragul. Sunt curios dacă nu cumva și el a semnat un proiect de revizuire a Constituției, pentru că ne-au copiat și ei cu un proiect. Nu a fost invalidat referendumul lui Klaus Iohannis. Ceea ce a fost considerat neconstituțional azi (joi - n.r.) este proiectul de revizuire a Constituției, atât cât și un proiect al PSD-ALDE, așa că mai bine Tăriceanu își cere singur demisia, dacă a fost printre semnatarii acestui proiect. Aștept motivare și chiar sunt extrem de curios cum pot să fundamenteze o astfel de decizie, care e în contradicție flagrantă cu voința cetățenilor", a afirmat Ludovic Orban, într-o intervenție telefonică, joi, la România Tv.

Reacția liderului PNL vine după ce Călin Popescu Tăriceanu a susținut că decizia CCR de respingere a inițiativelor legislative de revizuire a Constituției, depuse de PSD-ALDE și PNL-USR, este „de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură", cerând astfel demisia „imediat" a președintelui Klaus Iohannis.

CCR a respins inițiativele legislative ale PNL-USR și PSD-ALDE de revizuire a Constituției. Magistrații au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție, prevederi în inițiativele legislative depuse, depășește limitele de revizuire a Constituției.

Curtea arată în comunicarea oficială de respingere a inițiativelor legislative de revizuire a Constituției prin interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție, că prevederile încalcă principiul egalităţii, garanţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, precum şi demnitatea umană. CCR a mai transmis că doar Președintele României și Parlamentul sunt instituțiile care pot aprecia oportunitatea măsurilor de amnistie şi graţiere colectivă ori graţiere individuală şi „nu poate fi impusă o interdicţie generală şi valabilă ad aethernam de acordare a acestora în privinţa anumitor infracţiuni".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel