Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Orban, la Băile Tușnad: Strategia UE în războiul din Ucraina a eșuat. Stăm într-o mașină care este în pană
WhatsApp
Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina, deoarece sancțiunile împotriva Moscovei nu au funcționat, a declarat sâmbătă, la Băile Tușnad, premierul ungar Viktor Orban, citat de Reuters.

”Este nevoie de o nouă strategie care să se concentreze pe tratativele de pace și pe elaborarea unei propuneri bune de pace ... în loc să se axeze pe câștigarea războiului”, a declarat Orban, în discursul său de la Școala de vară de la Băile Tușnad, scrie Reuters.

Orban, reales pentru al patrulea mandat consecutiv în aprilie, a reiterat că Ungaria va rămâne în afara războiului din Ucraina vecină. Orban a declarat, în repetate rânduri, că Ungaria (care depinde masiv de gazul rusesc n.red) nu este dispusă să sprijine embargourile UE sau limitările asupra importurilor de gaze rusești, deoarece acest lucru i-ar submina economia.

Orban, la Băile Tușnad: Strategia UE în războiul din Ucraina a eșuat. Stăm într-o mașină care este în pană

 

În discursul său din România, liderul de la Budapesta a mai susținut că strategia occidentală în Ucraina a fost construită pe patru piloni: primul că Ucraina poate câștiga un război împotriva Rusiei cu armele NATO, sancțiunile ar slăbi Rusia și ar destabiliza conducerea acesteia,sancțiunile ar răni Rusia mai mult decât Europalumea s-ar alinia în sprijinul Europei.

Orban a susținut că această strategie a eșuat, deoarece guvernele din Europa se prăbușesc după modelul ”domino”, prețurile la energie au crescut și acum este nevoie de o nouă strategie. ”Stăm într-o mașină care are găuri în toate cele patru roți: este absolut clar că războiul nu poate fi câștigat în acest fel”, le-a spus Orban susținătorilor săi.

El a insistat că Ucraina nu va câștiga niciodată războiul în acest fel ”pur și simplu pentru că armata rusă are o dominație asimetrică”.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, ţine sâmbătă tradiţionalul său discurs la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, temele abordate pornind de la motto-ul din acest an al evenimentului care este "Van, ami örök", despre care organizatorii spun că se traduce "Există ceva ce e etern" sau "Unele lucruri sunt eterne".

Premierul Ungariei, Viktor Orban, prezent ieri aseară la meciul pe care Sepsi Sfântu Gheorghe l-a jucat în Conference League, a fost aplaudat de întreg stadionul. 

Guvernul Ungariei a investit sume mari de bani în echipa din Sfântu Gheorghe. Mai mult, chiar stadionul a fost construit din banii guvernului ungar, așa cum a declarat chiar patronul echipei, Laszlo Dioszegi.

"Viktor Orban ne-a felicitat. Nu am am negat niciodată că Guvernul Ungariei ne-a construit stadionul. Tot Guvernul a venit la meci. Ne-au felicitat, ne-au spus că avem o echipă bună," a declarat Laszlo Dioszegi. 

Viktor Orban a fost aclamat de întreaga arenă și a făcut o baie de mulțime. Arena din Sfântu Gheorghe are 7500 de locuitori, iar orașul de 61 000 de locuitori este locuit în proporție majoritară de maghiari (73%, conform ultimelor date). 

De ce a venit Viktor Orban în România?

 

Guvernul condus de Viktor Orban a inclus în programul de guvernare o componentă importantă dedicată cetățenilor unguri de peste hotare: investiții majore în infrastructura de sport locală. Astfel, guvernul Ungariei a ajuns să investeasă sume importante de bani în stadioane de fotbal, susținerea unor echipe, dar și în construirea de patinoare și înființarea de academii de hochei finanțate direct de Budapesta. 

Investițiile majore au atras atenția presei care a scris în repetate rânduri despre banii alocați de Viktor Orban în zonele din România majoritar locuite de maghiari. Recent, noul investitor al Rapidului, Dan Șucu, a criticat investițiile pe care le face Ungaria în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel