Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Orban, război cu Renate Weber: "Domnule Vela, daţi-i un răspuns. Chiar recomand creşterea controalelor poliţiştilor în civil"
Premierul Ludovic Orban a transmis un apel la întărirea controalelor poliţiei în civil după criticile venite de la Avocatul Poporului.
gov.ro

"Am să încep prin a vă solicita o mobilizare exemplară a tuturor ministerelor şi instituţiilor care sunt implicate în bătălia contra răspândirii coronavirusului. Domnule ministru Vela, am văzut că Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale de poliţie în civil. Daţi-i un răspuns potrivit. Chiar recomand o creştere a efectivelor care operează în civil, pentru că ştim situaţii, care ne-au fost raportate, în care se strigă 'Şase!' la venirea lor în uniformă şi practic nu pot să surprindă situaţiile cum sunt ele în realitate", a afirmat premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

Avocatul Poporului i-a cerut joi ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să-i comunice actul normativ care stă la baza măsurii ca şi poliţiştii în civil să efectueze verificări privind respectarea normelor vizând combaterea COVID-19.

Citeşte ştirea aici: SCANDALUL polițiștilor în civil ia amploare: Avocatul Poporului îi cere explicații lui Marcel Vela

Totodată, premierul Ludovic Orban a cerut ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, operaţionalizarea unui TELVERDE unde cetăţenii pot semnala încălcări ale regulilor de protecţie sanitară.

"Telverde să-l operaţionalizaţi şi să-l popularizaţi, să putem să direcţionăm controalele în funcţie de semnalele primite de la cei care au o participare civică în semnalarea încălcărilor regulilor de protecţie a sănătăţii", a declarat Ludovic Orban, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul mai a cerut instituţiilor de control, de la MAI până la Inspecţia Muncii, Inspecţia de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, Direcţiile de Sănătate Publică, ANSVSA, "mobilizare maximă în asigurarea respectării regulilor".

Orban a solicitat ministrului de Interne şi şefului DSU, Raed Arafat, "o comunicare constantă cu prefecţii" şi o monitorizare a implementării legislaţiei privind lupta împotriva COVID. 

[citeste si]


Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
26 noi 2020, 17:08
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
2 dec 2020, 11:27
DCMedical.ro
24 noi 2020
DCBusiness.ro
2 dec 2020, 09:39
DefenseRomania.ro
1 dec 2020, 22:05
DCBusiness.ro
2 dec 2020, 09:39
DefenseRomania.ro
1 dec 2020, 22:05
DCNews.ro
2 dec 2020, 11:27
DCMedical.ro
24 noi 2020
Spectacola.ro
2 dec 2020, 11:44
Spectacola.ro
2 dec 2020, 11:44