Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Orașul în care niciun român nu a fost ales în Consiliul Local. Se întâmplă pentru prima dată în ultimii 100 de ani
WhatsApp
Într-un municipiu din România, toți consilierii locali sunt de la UDMR. Niciun alt partid nu a făcut pragul.
Foto: Agerpres

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a câștigat toate cele 21 de locuri în Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

Celelalte șase formațiuni politice care au participat la alegerile de duminică nu au reușit să obțină suficiente voturi pentru a trece pragul electoral.

Conform datelor de pe site-ul rezultatevot.ro, UDMR a obținut 78,84% din voturi în Consiliul Local Sfântu Gheorghe, în timp ce PSD a obținut 4,8%, USR 4,44%, AUR 3,71%, PNL 3,28%, iar Alianța Maghiară din Transilvania și Forța Civică Maghiară, sub 3%.

"Pentru prima dată în ultimii 100 de ani, se pare că Consiliul Local Sfântu Gheorghe va fi compus exclusiv din consilieri UDMR", a declarat primarul Antal Arpad, care a obținut al cincilea mandat pe lista Uniunii, cu 83% din voturi.

În cadrul unei conferințe de presă, Arpad a mai spus că va propune PSD, PNL și USR să formeze un consiliu consultativ, considerând important un dialog instituțional cu reprezentanții comunității românești din municipiu.

Președintele PSD Covasna, Bogdan Barbu, a declarat pentru Agerpres că este pentru a doua oară consecutiv când social-democrații nu reușesc să intre în Consiliul Local Sfântu Gheorghe și că situația trebuie reevaluată.

Președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian, a menționat că prezența scăzută la vot a românilor și lipsa de unitate au dus la acest rezultat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel