Clădirea care odinioară adăpostea șoferii de camion care distribuiau țigări în Italia acum găzduiește o varietate de obiecte care așteaptă răbdătoare să fie revendicate de proprietarii lor. În acest depozit de obiecte pierdute, fiecare obiect spune o poveste, fie că este vorba de o vioară veche, o chitară clasică, un ursuleț de pluș sau un set de proteze dentare.
"Gențile, rucsacurile și valizele sunt obiectele cele mai des pierdute, alături de telefoanele mobile, portofelele și chei", explică managerul departamentului. Cu toate acestea, există și situații neașteptate, cum ar fi imprimantele găsite în metrou sau televizoare abandonate în stații de autobuz. Obiectele pierdute includ și proteze dentare, ochelari, cârje și chiar scaune cu rotile.
Departamentul de obiecte pierdute devine, în esență, o casă a amintirilor, fie că sunt ale italienilor sau ale turiștilor străini. Cu fiecare obiect, se acumulează nu doar bunuri materiale, ci și povești și amintiri.
Jurnalele și obiectele găsite în portofele dezvăluie viețile unor generații întregi, de la femei de 59 de ani care își notează cheltuielile pentru doctor și îngrijitoare, până la jurnalele studenților îndrăgostiți, pline de poezii și cântece.
"Într-o zi au predat o imprimantă găsită în interiorul unui vagon de metrou. Altă dată ne-au adus un televizor care fusese abandonat într-o stație de autobuz", relatează managerul departamentului conform Il Messaggero. Banii găsiți, în cazul în care nu sunt revendicați într-un an și 15 zile de la publicarea pe Albo Pretorio, devin proprietatea municipalității. În medie, municipalitatea plătește aproximativ 3.000 de euro pe an pentru aceste obiecte.
Uneori, finalurile sunt fericite, iar obiectele sunt returnate cu bucurie spre uimirea proprietarilor lor. De la inele de logodnă păstrate în portofele la diplome pierdute în metrou sau poșete care conțin întreaga viață profesională a unei persoane, depozitul de obiecte pierdute din Roma devine locul în care lacrimile de disperare se transformă în lacrimi de bucurie pentru reuniuni neașteptate.
O fotografie a tatălui în copilărie sau un jurnal cu amintiri, obiectele rămase fără stăpân devin parte din poveștile vieților regăsite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News