Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Opozantul rus, Alexei Navalny, condamnat de Tribunalul din Moscova la 9 ani de închisoare pentru fraudă 
WhatsApp
Tribunalul din Moscova l-a declarat marți, 22 martie, pe opozantul rus Alexei Navalny vinovat de fraudă pe scară largă, scrie Media Zona . 

Tribunalul din Moscova l-a condamnat pe opozantul rus, Alexei Navalny, la 9 ani de închisoare în procesul în care Navalny este acuzat de fraudă pe scară largă și sfidarea instanței de judecată.

Opozantul rus Alexei Navalny a fost adus marți, 22 martie, în fața instanței de judecată pentru noi acuzații care i-ar putea prelungi cu 15 ani condamnarea la închisoare. Navalny a fost recunoscut vinovat de fraudă.

„Navalny a comis fraudă, adică furtul bunurilor altor persoane prin înșelăciune. 9 ani de închisoare și amendă în mărime de 1,2 milioane de ruble”,  a declarat magistrat Margarita Kotova.

 

Procurorul ceruse 13 ani într-o colonie cu regim de maximă siguranță

 

Procurorul Nadezhda Tikhonova a cerut 13 ani într-o colonie cu regim de maximă siguranță. Procuratura a cerut și recuperarea a 1,2 milioane de ruble de la politician sub formă de amendă.

„Nu-mi pasă, chiar dacă cereți 113 ani și haideți – nu mă veți speria pe mine sau pe oameni ca mine”, a spus Navalny în ultimul său discurs la o întâlnire din 15 martie.

Mediazona relatează că astăzi, în timpul procesului, escorta a fost schimbată la fiecare jumătate de oră, deși la ședințele anterioare gardienii se schimbau la câteva ore și doar în pauze. Acum, oamenii în uniformă în jurul mesei, la care se află Navalny și avocații, se schimbă chiar în timpul procesului.

În acest proces, anchetatori îl acuză pe opozant de faptul că a deturnat donaţii în valoare de peste 4,7 milioane de dolari, bani plătiţi organizaţiilor sale – fapte care pot fi pedepsite cu maximum zece ani de închisoare. Aleksei Navalny riscă, de asemenea, până la şase ani de închsoare cu privire la ultragiu într-un tribunal în cursul unei audieri, anul trecut. În iunie 2021, principalele organizaţii ale opozantului, inclusiv Fondul luptei împotriva corupţiei (FBK) au fost calificate drept „extremiste” de către justiţia rusă, o hotărâre care a antrenat încgiderea acestora şi proceduri judiciare împotriva multora dintre activiştii acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel