Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OMS trage un semnal de alarmă: Cazurile de rujeolă la nivel mondial au crescut cu 18%
WhatsApp
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prea puține persoane sunt vaccinate împotriva rujeolei. Anul trecut, 136.000 de persoane au murit din cauza bolii la nivel mondial, o creștere de 43 la sută față de 2021. Au crescut și cazurile de boală cu 18%.
OMS trage un semnal de alarmă. Cazurile de rujeolă la nivel mondial au crescut cu 18%. Sursa foto: freepik.com

După cum a raportat OMS, 37 de țări s-au confruntat cu focare majore de rujeolă anul trecut. Rujeola este o boală infecțioasă virală foarte contagioasă care se transmite viral. Acesta este cazul, de exemplu, atunci când persoanele infectate tușesc sau strănută. Simptomele includ febră, tuse, nas care curge și inflamație la nivelul nazofaringelui. Aceasta este de obicei urmată de o erupție cutanată. Una din zece persoane are complicații precum encefalita, care pune viața în pericol.

 

Sunt necesare două doze de vaccin


Boala poate fi prevenită prin administrarea a două doze de vaccin. Vaccinarea combinată împotriva rujeolei/oreionului/rubeolei este recomandată începând cu vârsta de nouă luni și este gratuită pentru toată lumea.

Potrivit OMS, aproximativ 83% dintre oameni din întreaga lume au primit o primă doză de vaccin și 74% au primit o a doua doză. Pentru a preveni focarele majore, 95% dintre oameni ar trebui să fie vaccinați, transmite krone.at.

În acest context, OMS a subliniat că pandemia COVID a întrerupt programele de vaccinare în multe țări. Țările din Africa sunt deosebit de afectate, dar și India, Indonezia și Brazilia. Din 2000, vaccinările au salvat peste 56 de milioane de vieți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel