Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OMS, program cu medicamente împotriva cancerului la copiii din țările sărace
WhatsApp
OMS lansează un program pentru furnizarea de medicamente împotriva cancerului pentru copiii din ţările sărace.
Foto: Pixabay

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni lansarea unui program care prevede furnizarea de medicamente împotriva cancerului pentru copiii din ţările sărace, relatează dpa, scrie Agerpres. OMS şi Spitalul de Copii St Jude din Memphis sunt iniţiatorii acestui program, conceput pentru a ajuta tinerii din întreaga lume.

Circa 400.000 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer în fiecare an, iar nouă din zece dintre aceşti copii trăiesc în ţări cu venituri mici sau medii, unde adesea se confruntă cu lipsa accesului la medicamente.

Din cauza lipsei accesului la medicamente şansele lor de supravieţuire sunt mai scăzute cu 30%, cu mult sub procentul de 80% în cazul copiilor din ţările bogate, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Aproximativ 100.000 de copii cu cancer mor în fiecare an

 

Spitalul St Jude oferă 200 de milioane de dolari timp de şase ani pentru acest program, care are drept obiectiv să trateze 120.000 de copii din 50 de ţări până în 2027.

Aproximativ 12 ţări urmează să participe la faza pilot care va dura până în 2023, deşi nu este clar despre ce ţări este vorba.

Programul îşi propune să ajute guvernele să selecteze medicamentele şi schemele de tratament şi să reducă preţurile şi să asigure o aprovizionare fiabilă prin consolidarea comenzilor.

Prevenție privind afacerile cu medicamente contrafăcute



De asemenea, îşi propune să promoveze inovarea şi să prevină afacerile cu medicamente contrafăcute.

Un alt obiectiv al programului este sprijinirea celor aflaţi în ţări în care familiile trebuie să-şi plătească singure medicamentele, ceea ce conduce la dificultăţi financiare.

Medicamentele împotriva cancerului sunt în general disponibile pentru 96% în rândul celor din ţările bogate, în timp ce doar 29% au acces sigur la medicamentele necesare în ţările cu venituri mici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel