Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OMS: Vaccinarea, "inacceptabil de lentă" în Europa
WhatsApp
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a criticat ritmul procesului de vaccinare împotriva coronavirusului în Europa, caracterizat drept „inacceptabil de lent”, conform BBC.

De asemenea, organizația spune că situația din regiune este mai îngrijorătoare decât a fost în urmă cu câteva luni.

Campaniile de vaccinare dintr-o mare parte a Europei au fost afectate de întârzieri, iar numărul infecțiilor este în creștere.

„Vaccinurile sunt cea mai bună cale de ieșire din această pandemie ... Cu toate acestea, vaccinarea este inacceptabil de lentă” și prelungește pandemia în cea mai mare parte a Europei, a declarat directorul OMS pentru Europa Hans Kluge, într-un comunicat.

"Trebuie să grăbim procesul prin accelerarea producției, reducerea barierelor în calea administrării vaccinurilor și utilizarea fiecărui flacon pe care îl avem acum", a adăugat el.

 

Vaccinare, "inacceptabil de lentă" în Europa

 

Între timp, el a spus că țările UE vor trebui să impună restricții și alte măsuri pentru a compensa întârzierile.

Kluge a avertizat, de asemenea, că procesul de vaccinare, în ciuda vitezei sale reduse, riscă „să ofere un fals sentiment de securitate atât autorităților, cât și publicului”.

Săptămâna trecută s-a înregistrat o creștere a transmiterii Covid-19 în majoritatea țărilor din regiunea europeană a OMS - care include mai mult de 50 de țări și se întinde din Groenlanda până în estul Rusiei. Au existat 1,6 milioane de cazuri noi și aproape 24.000 de decese, a spus OMS.

Doar 10% din cele aproape 900 de milioane de persoane din regiune au primit prima doză de vaccin.

Regiunea este a doua cea mai afectată zonă din toate regiunile lumii, numărul total de decese apropiindu-se rapid de un milion și numărul total de cazuri urmând să depășească 45 de milioane.

OMS a avertizat, de asemenea, cu privire la riscurile unei răspândiri mai mari asociate cu mobilitatea crescută și numărul de întruniri în următoarele sărbători religioase de Paște și Ramadan.

27 de țări din cele peste 50 incluse în regiunea OMS Europa au implementat blocaje parțiale sau complete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel