Ingredientele pentru patru persoane:
100 de grame de făină de năut;
50 de grame de brânză tăiată cubulețe;
40 de grame de făină de porumb;
250 mililitri de apă;
câteva linguri de ulei de măsline extravirgin;
jumătate de ceapă;
usturoi tocat, pătrunjel, ardei iute și sare
Citește și Gogoși pufoase de casă, cea mai bună rețetă. Distracție pe cinste la frământarea lor
Rumenim ceapa tocată într-o tigaie, în puțin ulei de măsline extravirgin. Apoi adăugați brânza și sotați-o câteva minute la flacără mare. Turnați apoi câteva linguri de apă, un praf de sare și lăsați brânza pe foc mic, aproximativ un sfert de oră.
Ați putea încerca și: Clătite cu piure de cartofi: Gustarea ideală, sățioasă și foarte ieftină. „Reciclează“ inteligent resturile de mâncare
După 15 minute, adăugați usturoiul tocat, pătrunjelul și ardeiul iute și opriți focul. Între timp, amestecați, într-un castron, cele două făini cernute (porumb și năut). Adăugați puțină apă și amestecați bine, până când obțineți un aluat cu o consistență netedă și cremoasă.
CITEȘTE ȘI: Chec cu ricotta, caise și portocale. Un deliciu uimitor, cu doar 180 de calorii
În acest moment, încorporați în aluat o lingură de ulei de măsline și brânza pe care ați sotat-o anterior. Luați o tigaie anti aderentă în care ați turnat un strop de ulei și puneți-o pe aragaz. După ce tigaia s-a înfierbântat, turnați compoziția, pe care o acoperiți cu un capac. Omleta se coase la foc mediu, aproximativ zece minute.
Încercați și: Oua fierte pane. Rețeta unui aperitiv delicios, făcut din ouăle rămase de la Paște
După 10 minute, se întoarce pe cealaltă parte și se coace 5 minute. Când este gata, omleta se mută pe o farfurie și se poate servi. Astfel de omleta poate fi servită fie caldă, fie rece, fiind la fel de delicioasă. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News