Ingrediente pentru zece porții:
cinci ouă;
doua mere;
250 mililitri de lapte;
100 de grame de făină;
10 grame de ulei;
10 grame de stevie (este un îndulcitor de origine vegetală) sau 20 de grame de zahăr normal;
scorțișoară;
zahăr pudră (dar nu este obligatoriu).
Merele se curăță, se taie cubulețe de aproximativ doi centimetri. Puneți cuburile să se rumenească într-o tigaie anti aderentă cu un strop de ulei, timp de aproximativ zece minute. După 10 minute, opriți focul și lăsați-le să se răcească.
Vedeți și rețeta: Omleta fără ouă. O rețetă delicioasă pentru un mic dejun sănătos. O porție are doar 180 de calorii!
Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri. Albușurile se bat cu un mixer, până la rigidizare. Gălbenușurile se mixează cu un tel împreună cu laptele, făina, stevia și scorțișoara.
Apoi, albușurile bătute se încorporează, cu o spatulă, în compoziția de gălbenușuri. Amestecul se toarnă în tigaia cu merele, se nivelează cu o spatulă, se acoperă cu un capac și se lasă la un foc mediu, timp de cinci minute.
Vă sugerăm și pregătiți și: Tort de ciocolată. Fără făină și fără unt, gata în 5 minute. Rețeta unui desert, care se prepară la cuptorul cu micorunde
După 5 minute, întoarceți omleta pe cealaltă parte și o mai țineți pe aragaz încă cinci minute. După ce s-a rumenit e ambele părți, omleta se lasă să se răcească, apoi se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News