Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda confirmă 13 infectări cu varianta Omicron în rândul celor 61 de pasageri pozitivi; două cazuri confirmate în Danemarca
WhatsApp
Olanda a confirmat duminică 13 cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului în rândul celor 61 de pasageri testaţi pozitiv la COVID-19 după ce au sosit vineri cu două zboruri din Africa de Sud, transmite Reuters.

Există posibilitatea ca în rândul acestora şi alţii să fie infectaţi cu aceasta variantă, întrucât secvenţierea probelor nu s-a încheiat.

''Acesta ar putea fi doar vârful aisbergului'', a declarat ministrul olandez al sănătăţii, Hugo de Jonge, la o conferinţă de presă la Rotterdam. ''Nu este improbabil ca şi alte cazuri să apară în Olanda'', a atenţionat el.

Autorităţile sanitare olandeze încearcă acum să găsească şi să testeze circa 5.000 de alte persoane care au venit în ultima săptămână din ţări din zona Africii Australe.

Între timp, Danemarca a anunţat că cele două cazuri suspecte de infectare cu varianta Omicron anunţate amterior sunt acum confirmate în urma secvenţierii genomului.

Varianta Omicron, raportată de Africa de Sud către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe 24 noiembrie, provoacă îngrijorare în lumea întreagă întrucât prezintă mutaţii multiple şi pare a fi chiar mai contagioasă decât varianta Delta.

Într-un raport de evaluare a riscurilor, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) estimează că "nivelul general de risc pentru UE şi SEE (Spaţiul Economic European) asociat cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 este considerat ridicat spre foarte ridicat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel