Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Oh, Doamne, ce spectacol!”. Rețeta genială cu felii de pâine, șuncă și cașcaval
WhatsApp
Dacă ești în căutarea unei rețete la care să exclami „Oh, Doamne, ce spectacol!” fără îndoială căutați acest preparat din felii de pâine cu șuncă și brânză.
„Oh, Doamne, ce spectacol!”. Rețeta genială cu felii de pâine, șuncă și cașcaval

Este o rețetă ușoară care va dura puțin timp ca să o preparați. Această rețetă cu pâine feliată este perfectă pentru orice perioadă a anului. Și puteți schimba umplutura cu ceea ce vă place cel mai mult. Dacă nu vă place șunca, schimbați-o cu ton. Dacă nu vă place foarte mult brânza, puteți tăia niște legume (ceapă, roșii, salată, etc.). Totul este despre pofta de mâncare și imaginație!

Ingrediente:

10 felii de pâine feliată

8 felii de șuncă

8 felii de brânză

3 linguri de ketchup

3 linguri de maioneză

350 ml de lapte

20 g de unt

25 g de făină

Sare

Piper negru

Nucşoară

50 gr de brânză mozzarella.

 

Mod de preparare

 

Primul lucru pe care îl vom face este să luăm o tavă de 23 cm lungime x 10 cm x 7 cm. Acoperim interiorul cu hârtie de copt, potrivindu-l în cel mai bun mod posibil.

Acum, acoperim fundul cu felii de pâine. Dacă există pâine în exces, tăiem excesul, astfel încât să se adapteze bine la tavă. Acordați atenție pentru a profita de bucățile pe care le tăiem, plasându-le în găurile mici care rămân neacoperite.

Puneți puțin ketchup și întindeți-l acoperind pâinea feliată. Apoi, așezăm feliile de șuncă. Am menționat deja la început că umplutura poate varia. Deci, dacă nu vă place, schimbați-l pentru ceva care vă place cel mai mult: mortadela, curcan, salam etc.

Acum, mai punem un strat de pâine feliată. Adăugăm maioneză de casă, care înmoaie bine pâinea. Deasupra avem felii de brânză de tipul care-ți place, după gust.

Din nou este rândul feliilor de pâine, ultima dată când le punem. Îl acoperim bine cu folie de plastic și îl lăsăm cel puțin 30 de minute la frigider. Începem să facem sosul bechamel.

Rețetă pentru sosul beșamel. Pentru a face acest lucru, punem o cratiță la foc mediu cu untul și așteptăm să se topească. În acel moment adăugăm făina și o fierbem aproximativ 30 de secunde sau 1 minut, astfel încât făina să-și piardă aroma crudă.

Acum turnăm laptele încălzit anterior timp de 1 minut în cuptorul cu microunde. Amestecam constant pentru a integra făina împreună cu laptele. Încetul cu încetul, veți observa cum se îngroașă . Aveți grijă, grosimea va depinde de cantitatea de făină pe care o adăugăm.

Când sosul nostru de bechamel este aproape gata, îl vom condimenta cu nucșoară, piper negru măcinat și sare. Amestecăm bine și o scoatem de pe foc.

Scoatem tava din frigider. Punem sosul bechamel peste feliile de pâine cu brânză și șuncă acoperind bine, pe toate părțile.

Presărați brânză mozzarella deasupra și băgați la cuptor, la 220º. Ținem până se topește brânza, între 5 și 7 minute, aproximativ.

Este gata, rămâne doar să tai o bucată și să o savurezi. Delicios!

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel