Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oficialii Fed sunt reticenți în a numi vârful inflației, în timp ce se apropie ședința de politică monetară
WhatsApp
Oficialii Rezervei Federale au declarat miercuri că încă nu sunt convinși că cea mai mare parte a fricii legate de inflația din SUA a trecut, în comentarii care anunță o continuare a creșterilor agresive ale dobânzilor băncii centrale.
Oficialii Fed sunt reticenți în a numi vârful inflației, în timp ce se apropie ședința de politică monetară / Foto: Unsplash

"Suntem în această situație atât timp cât este nevoie pentru a reduce inflația", a declarat vicepreședintele Fed, Lael Brainard, într-un discurs la o conferință bancară, reluând comentarii anterioare ale oficialilor altor bănci centrale de a face "tot ce este necesar" pentru a-și proteja economiile.

Principalul risc în prezent, au spus Brainard și alții miercuri, rămâne cea mai gravă izbucnire a inflației din anii 1980 încoace, conform Reuters.

 

Soluția

 

O creștere abruptă a ratelor dobânzilor, menită să încetinească economia, să limiteze cheltuielile și să aducă cererea de bunuri și servicii mai aproape de capacitatea economiei de a le produce sau importa. Fed a majorat ratele dobânzilor la ultimele patru ședințe de politică monetară cu un total de 2,25 puncte procentuale și este de așteptat să majoreze rata dobânzii de politică monetară cu încă 50 sau 75 de puncte de bază la ședința din 20-21 septembrie.

Miercuri, factorii de decizie politică s-au ferit să se pronunțe cu privire la această decizie. În prezent, investitorii se așteaptă ca majorarea mai mare a ratei să prevaleze în acest moment, deși datele lunare privind inflația care vor fi publicate marțea viitoare ar putea influența această perspectivă.

 

Președintele Fed ar putea să influențeze ce va urma

 

Președintele Fed, Jerome Powell, ar putea, de asemenea, să influențeze așteptările cu privire la ceea ce va urma atunci când va vorbi joi, în ceea ce vor fi probabil ultimele sale comentarii publice înainte de ședința de politică monetară din această lună.

Cei care au luat cuvântul miercuri au remarcat că, chiar dacă economia încetinește în general, piața forței de muncă rămâne, după unele măsuri, istoric de strânsă, iar datele nu au oferit încă un sentiment de ușurare din cauza creșterii prețurilor.

În cel mai recent compendiu al "Cărții bej", care cuprinde rapoarte anecdotice despre economie, Fed a remarcat semne răspândite de slăbire a activității economice, precum și "un anumit grad de moderare" a creșterii prețurilor în anumite părți ale țării.

Dar, în general, "majoritatea contactelor se așteaptă ca presiunile asupra prețurilor să persiste cel puțin până la sfârșitul anului", a declarat Fed în raportul său. citeste mai mult

 

Inflația anuală, folosind măsura preferată de Fed, este în prezent de peste 6%.

 

Lecția din episoadele anterioare de inflație a fost clară: nu vă retrageți prea curând din creșterile de rate.

O încetinire a datelor privind inflația pentru luna iulie a fost "binevenită", a spus Brainard, dar "va fi necesar să vedem mai multe luni de citiri lunare scăzute ale inflației pentru a fi încrezători că inflația se îndreaptă din nou în jos" spre ținta de 2% a Fed.

Inflația anuală, folosind măsura preferată de Fed, este în prezent de peste 6%.

În primele sale remarci politice de la preluarea funcției de președinte al Fed din Boston, Susan Collins a declarat că "nu am văzut încă scăderi semnificative ale prețurilor, iar asta este ceea ce vom căuta".

 

"Trebuie să facem mai mult”

 

"Trebuie să facem mai mult", a spus Collins într-un interviu podcast cu personalul băncii regionale.

În comentarii separate, președintele Fed din Cleveland, Loretta Mester, a declarat că este îngrijorată că o inflație mai mare ar putea fi deja în curs de desfășurare, pe măsură ce se resimte întregul efect al unor lucruri precum creșterea prețurilor la servicii și chirii.

"Nici măcar nu sunt convinsă că inflația a atins încă vârful", a declarat Mester într-un webcast cu Market News International. Inflația serviciilor "tinde să fie mult mai persistentă, iar chiriile sunt încă foarte ridicate ... Este nevoie de o perioadă de timp pentru ca chiriile să apară în inflația de bază. Mai sunt încă mai multe care vor apărea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel