Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Obiectele din plastic de unică folosință, INTERZISE în Europa
WhatsApp
Anumite produse din plastic de unică folosinţă ar putea fi interzise, potrivit unui proiect de lege al Comisiei Europene. 

Statele membre UE şi-au dat acordul miercuri pentru proiectul de directivă europeană care vizează interzicerea anumitor produse din plastic de unică folosinţă, nouă etapă spre o adoptare rapidă a legislaţiei în domeniu, relatează AFP.

Cei 28, prin vocea ambasadorilor lor la UE, s-au pus de acord asupra poziţiei lor comune faţă de propunerea Comisiei, a anunţat Consiliul UE într-un comunicat.

Acest lucru va permite deschiderea negocierilor cu celălalt legislator al UE, Parlamentul European, care şi-a exprimat deja susţinerea pentru directivă printr-un vot de pe 24 octombrie.

Prima discuţie între legislatori va avea loc la 6 noiembrie, în contextul în care UE speră să poată ajunge la un acord privind o nouă legislaţie înainte de sfârşitul anului.

Consiliul UE susţine interzicerea plasticelor de unică folosinţă pentru care există alternative durabile.

Proiectul de directivă avansat de Comisia Europeană vizează în primul rând lupta împotriva poluării cu plastic care sufocă mările şi oceanele. Executivul european a propus interzicerea a zece categorii de produse din plastic de unică folosinţă, precum beţişoarele de urechi, beţele pentru baloane sau tacâmurile din plastic, care reprezintă 70% din toate deşeurile marine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel