Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Obiceiuri bune pentru sănătatea inimii
WhatsApp
Știați că inima dvs bate de aproximativ 100.000 de ori și pompează aproximativ 2.000 de litri de sânge în tot corpul în fiecare zi? Inima este unul din cele mai importante organe ale corpului uman, de aceea are nevoie să îi acordați o atenție specială. Munca acestui organ vital afișează influența diverșilor factori interni și externi, astfel încât prevenirea bolilor corespunzătoare ne ajută să menținem inima sănătoasă. Deci, care sunt acele sfaturi pentru o inimă sănătoasă?
Obiceiuri bune pentru sănătatea inimii

Evitați stresul

 

Stresul prelungit afectează negativ organismul, inima se supune unui lucru excesiv. Lupta rațională cu stresul cu ajutorul unui specialist și chiar medicamente vă pot ajuta la evitarea acestui lucru.

Renunțarea la fumat

 

Fumatul - activ sau pasiv - afectează nu numai funcționarea plămânilor, ci și a inimii. Prin urmare, abstinența de la fumat este unul dintre obiceiurile de bază pentru menținerea sănătății.

Consum limitat de alcool

 

Pentru funcționarea eficientă a sistemului cardiovascular, bărbații nu trebuie să depășească norma de 1 doză (12 g / 18 ml etanol) și chiar mai puțin pentru femei. Acesta este, de exemplu, 250-350 ml de bere, un pahar de vin 150-200 ml sau aproximativ 40-50 ml dintr-o băutură mai tare.

Profilaxia medicală

 

Această profilaxie este axată pe evitarea dezvoltării sau agravării bolilor existente, precum ateroscleroza, tromboza etc. Pentru aceasta, specialistul prescrie cele mai potrivite medicamente, în funcție de indicatori individuali. Iar medicamentele potrivite la cele mai bune prețuri pot fi găsite pe Liki24. Este neproductiv și extrem de periculos să începeți profilaxie medicală fără o examinare preliminară și recomandările medicului.

Pentru o inimă sănătoasă, merită să monitorizați următorii indicatori:

- Tensiunea arterială - 140/90 mm Hg. – valoarea limitei de sus, care nu ar trebui să fie depășită , întrucât poate perturba activitatea acesteia și inima nu va putea face față calitativ funcțiilor sale. Este mai bine să vă străduiți să mențineți un nivel de aproximativ 110/70 -130/80 mm Hg.

- Metabolismul lipidic - cel mai bine menținut la <3,0 mmol/L

- Greutatea - indicele de masă corporală (IMC) nu trebuie să crească mai mult de 25, pentru buna funcționare a sistemului circulator.

- Hemoglobina - hemoglobina glicata trebuie să fie < 6-6,5%

- Menținerea somnului cu durată adecvată

Este necesar să asigurați zilnic 7-8 h de somn. Potrivit rezultatului unor cercetări, insuficiența somnului poate provoca creșterea cu 48% a riscului bolilor cardiace. Însă somnul excesiv tot poate duce la creșterea cu 39% a pericolului acestor boli.

Consumul unei cantități potrivite de cofeină

 

Consumul zilnic de până la 3 cești de cafea neagră este favorabila menținerii ritmurilor cardiac

Obiceiurile alimentare

- Restricții în utilizarea sării - 5 grame de sare de masă pe zi sunt suficiente pentru a menține echilibrul.

- Utilizarea alimentelor care conțin potasiu și magneziu (hrișcă, dovleac, sfeclă, caise, stafide, alge marine, dovlecel).

- Eliminați utilizarea grăsimilor saturate, mâncați mai multe fructe și pește dacă este posibil, înlocuiți carnea de porc cu carne de curcan.

- Fiți activi fizic

2-2,5 ore pe săptămână ar trebui să fie dedicate mersului pe jos, ciclism, înot sau activități fizice similare. Pentru cel mai bun efect, timpul pentru exerciții sau sport ar trebui să fie distribuit pe parcursul săptămânii, fără a amâna toate exercițiile pentru o zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel