Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oana Stănciulescu: Viorica DĂNCILĂ s-a făcut de RÂS la Bruxelles. Au râs o oră
WhatsApp
Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a întâlnit la Bruxelles cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu care a discutat despre  viitorul comisar european din partea României,  inclusiv portofoliul alocat României în cadrul Comisiei Europene. Dăncilă a cerut domeniile Transporturi, Mediu sau Energie.  

Jurnalista Oana Stănciulescu susține că prin această solicitare, primul ministru român s-a făcut de râs la Bruxelles.

"Cred că oficialii europeni, în frunte cu Ursula von der Leyen, au râs o oră după ce a plecat Viorica Dăncilă din birou. Cum, mă, să ceri portofoiul pentru Transporturi europene, când tu nu esți în stare să construiești 20 de km de autostradă, când tu ai oameni în stradă care-ți cer disperați să construiești, din banii lor, o autostradă spre Moldova, când tu ai investitori - la Craiova și Pitești- care-ți spun că-și iau mașinile și pleacă din România dacă nu le faci drumuri, când tu ești praf și pulbere? Cum, mă, să ceri Transporturile când tu ai o rețea de cale ferată construită înainte de 1989, dar ieșită din uz, când trenurile circulă cu 30 de km la oră, când faci o zi ca să traversezi țara de la un capăt la altul. Oare la ce s-a gândit Dăncilă când a ales acest portofoliu? Poate vrea să le implementeze o rețea de căruțe ecologice? Să le spună cum a ajuns România pe primul loc în lume la morții rezultați din accidentele de pe drumurile patriei? Sau cum să te plimbi cu elicopterul prin țară în timp ce proștii care-ți plătesc kerosenul stau ore în șir la cozile formate pe șosele și tu le faci cu mâna din aer? A doua propunere tare a lui Dăncilă este mediul. Când tu ești campion la defrișări, când tu ești groapa de gunoi a Europei, când tu nu ești în stare să gestionezi deșeurile, când tu nu ai făcut un parc, ci ai tăiat tot ce-ai găsit, să ceri mediul? Despre energie nu are rost să mai comentez. Poate să-i învățăm cum să cumperi gaz rusesc cu cel mai mare preț din zonă. Când tu ești rupt în fund dar vrei să te plimbi cu limuzina, ai o problemă. S-a făcut de râs", a spus Oana Stănciulescu pentru STIRIDIASPORA.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că i-a transmis președintelui ales al CE Ursula von der Leyen că România este interesată de portofoliile transporturi, energie și mediu pentru funcția de comisar în viitorul Executiv european.

„Am avut ieri (marți - n.r.) la Bruxelles o întrevedere cu președintele ales Comisiei Europene, în cadrul căreia am avut o discuție foarte bună despre viitorul proiectului european. Am discutat despre provocările cărora trebuie să le facă față Uniunea Europeană, provocări legate de migrație, schimbări climatice, politică externă, astfel încât Europa să găsească soluțiile așteptate de cetățenii săi. Președintele CE a dorit să cunoască opinia României privind aceste aspecte în legătură cu care a demarat o consultare cu șefii de Guverne ai statelor membre”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, citată de Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Editorial Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel