Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O ţară vecină României PRELUNGEŞTE izolarea, după ce relaxarea a condus la o creştere SEVERĂ a noilor cazuri de COVID-19
WhatsApp
Guvernul de la Kiev a prelungit miercuri până pe 31 iulie izolarea (''carantina adaptivă'') impusă pentru a frâna răspândirea noului coronavirus, ca urmare a creşterii alarmante a noilor îmbolnăviri după primele relaxări ale restricţiilor, a anunţat premierul Denis Şmigal, transmite agenţia EFE.

''Având în vedere creşterea cazurilor de coronavirus, vom extinde aplicarea carantinei adaptive până la 31 iulie'', a declarat Şmigal în timpul unei şedinţe de guvern.

El a deplâns faptul că relaxarea restricţiilor antiepidemice a fost interpretată de mulţi ucraineni drept o ridicare totală a restricţiilor, astfel că ''astăzi avem un rezultat lamentabil''.

În ultimele şapte zile au fost confirmate în Ucraina 4.835 de noi contaminări, cel mai ridicat bilanţ de la începutul epidemiei. ''Înţeleg că oamenii s-au săturat de carantină, dar la ora actuală nu există nicio altă modalitate mai eficientă de a frâna propagarea virusului'', a subliniat şeful guvernului de la Kiev. El şi-a îndemnat din nou concetăţenii să respecte distanţarea socială, să poarte măşti şi să aplice regulile de igienă.

''Coronavirusul nu a plecat, ameninţarea lui pentru noi toţi şi pentru tot sistemul sanitar nu a dispărut'', a insistat premierul ucrainean, după ce miercuri au fost confirmate 758 de noi cazuri de COVID-19 şi 31 de decese, evoluţia ultimelor zile arătând o tendinţă de agravare a epidemiei.

În luna mai guvernul de la Kiev a extins până pe 22 iunie ''carantina adaptivă'', procedură prin care poate menţine sau institui restricţii antiepidemice. Începând din 22 mai a început şi o relaxare graduală a unora dintre aceste restricţii. Au fost astfel redeschise hotelurile (dar nu şi restaurantele şi piscinele din interiorul lor), grădiniţele şi creşele, s-a reluat funcţionarea normală a transportului public şi au fost redeschise 66 de puncte de trecere a frontierelor cu Polonia, Slovacia, România, Ungaria şi Republica Moldova.

Conform normelor carantinei adaptive, regiunile mai afectate de epidemie pot decide aplicarea unor restricţii mai severe. De asemenea, ieşirea treptată din izolare este pusă în aplicare de regiuni în funcţie de noile cazuri, de numărul testelor realizate şi de numărul de paturi de spital disponibile.

Ţară cu circa 40 de milioane de locuitori, Ucraina a înregistrat până în prezent 33.234 de cazuri de COVID-19, dintre care 943 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel