Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă aflată în vacanță în Sicilia, moartă la spital după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19
WhatsApp
O româncă de 75 de ani a murit, de COVID-19, în spitalul din Messina. Femeia era  aflată în vacanță la Messina. 
Bilant COVID Italia, 11 mai

Numărul de cazuri noi în Sicilia depășește în continuare o mie: potrivit ultimului buletin al Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore numărul persoanelor care au fost testate pozitiv la Coronavirus în Italia a crescut cu 1.409. Cu 21.519 tampoane, incidența a scăzut la 6,5%, dar Sicilia se îngălbenește cu adevărat acum. 

În total, în spitalele din Sicilia sunt 853 de pacienți care se luptă cu virusul (anterior erau 842). O cifră care, conform ultimei monitorizări, duce regiunea dincolo de pragul de alarmă: 11% la terapie intensivă și 19% în zona medicală. Nouă persoane au murit.

În ceea ce privește distribuția cazurilor noi în funcție de provincie, Palermo se află în fruntea listei, cu peste un sfert din cazurile noi: 374. Urmează Catania cu 314, Messina cu 220, Syracuse cu 117, Ragusa cu 114, Caltanissetta cu 92, Agrigento cu 90, Enna cu 63 și, în fine, Trapani cu 25.

Un singur deces în zona Messina: o româncă de 75 de ani a murit, după infectarea cu SARS-Cov-II, la Spitalul Universitar. Bătrâna era rezidentă în România și se afla în Messina în vacanță, relatează Messina Today.

Ieri, Sicilia a depășit pragul de o sută de internări la terapie intensivă, cu 102 paturi ocupate. Repede, prea repede, secțiile obișnuite continuă să se umple și ele. Acestea sunt cifre îngrijorătoare, care atestă cursa virusului și care, de asemenea, ridică temeri cu privire la noi restricții. Dintre cei 102 pacienți din zona de terapie intensivă, 78 nu sunt vaccinați, șapte au primit o doză și doar 12 au finalizat ciclul de vaccinare. Președintele regiunii, Nello Musumeci, a făcut publice aceste date.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel