Cum trebuie să arate o pizza pentru a valora 469 de euro? La această întrebare poate răspunde proprietarul unui restaurant din Viena, Austria. În pizzeria sa „Viva La Mamma”, proprietarul Michael Dvoracek le promite clienților săi o experiență unică cu pizza „Mamma Rich”.
Dacă vrei să încerci pizza, trebuie să comanzi cu cel puțin o zi înainte. Pizza nu arată a una clasică. Roșiile sau legumele lipsesc cu desăvârșire. Nici măcar aluatul nu arată maro crocant, ci este negru.
„Aluatul pentru „Mamma Rich” este colorat cu cerneală sepia, acoperit cu mozzarella și apoi intră în cuptor”, explică Michael Dvoracek pentru ziarul austriac Today.
Pizza proaspăt coaptă este apoi completată cu stracciatella di burrata, o cremă fină din smântână și brânză.
Punctul culminant și, prin urmare, motivul prețului scump urmează la sfârșit: „La masă, pizza este terminată cu foiță de aur de 23 de carate și 125 de grame de caviar regal”, a continuat Dvoracek.
Fotografiile de pe site arată cum este apoi tăiată cu foarfece de aur. Oricine comandă pizza cu 469 de euro va fi servit și cu o sticlă de șampanie Moet.
Pe YouTube, un invitat își împărtășește concluzia după ce a încercat cea mai scumpă pizza din Austria. „Din moment ce sunt un mare fan al caviarului, mi-a plăcut foarte mult”, spune el în videoclipul său.
Până la urmă, desigur, fiecare trebuie să decidă singur dacă pizza merită prețul. Cu toate acestea, a fost deja comandat de mai multe ori în restaurant. În prima lună, patru persoane plătiseră deja pentru experiență.
După cum raportează site-ul pizzeriei manoosh.com, cea mai scumpă pizza din lume se află în prezent în Salerno, Italia. Se spune că pizza creația numită „Ludovic al XIII-lea” valorează12.000 de dolari (aproximativ 11.360 de euro).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News