Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O firmă din Harghita anunță că dă afară 250 de angajați. Cum omoară PSD-PNL economia românească 
WhatsApp
250 de angajați vor fi date afară ca urmare a măsurilor fiscale adoptate de coaliția PSD-PNL, care a dus la creșterea cheltuielilor cu personalul. 
Poză generică

130 de angajaţi au fost deja dați afară de la o firmă din domeniul confecţiilor din Odorheiu Secuiesc. Motivele invocate de acționari sunt legate de scăderea comenzilor şi de creşterea cheltuielilor de personal. Compania de confecții avea inițial 400 de angajați. 

Şefa Serviciului "Analiza Pieţei Muncii şi Economie Socială" din cadrul AJOFM Harghita, Jano Edit, a declarat, luni că firma respectivă a anunţat, iniţial, că va disponibiliza 254 de persoane, dar până acum au fost disponibilizaţi 130 de angajaţi. 

Economia scade simțitor în România

 

Bate vânt de recesiune în România. Comenzile sunt tot mai puține iar companiile sunt nevoie să restrângă activitatea. Astfel de disponibilizări au mai avut loc în 2020, înainte de pandemie.


"Motivele care determină concedierea preconizată sunt: 'renunţarea din partea clientului principal la cantităţile iniţial contractate pentru anul 2024, reducerea comenzilor de peste 60%, pentru următoarele trei luni'. De asemenea, ei au mai scris că la nivelul anului 2023 cheltuielile de personal s-au ridicat şi, din cauza acestor motive, au luat fost nevoiţi să ia această decizie", a mai spus Jano Edit. 

Angajaţii disponibilizaţi beneficiază de indemnizaţie de şomaj, au fost informaţi despre locurile de muncă de pe plan local, precum şi ce posibilităţi de calificare au, ei putând să participe la cursurile organizate de AJOFM.
Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel