Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Caz cutremurător la Buzău: O asistentă a MURIT din cauza Covid-19, la câteva zile după ce a născut
WhatsApp
O asistentă de numai 32 de ani din Buzău a murit marți, din cauza Covid-19, la câteva zile după ce a născut prin cezariană. 
Foto ILUSTRATIV

„Cu profund regret anunțăm decesul colegei noastre, în vârstă de 32 de ani, Andrei Adelina, asistent medical în secția UPU - SMURD, care a decedat în această dimineață la un spital din Capitală. Dispariția fulgerătoare a colegei noastre ne-a marcat pe toți și suntem alături de familia îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanțe”, au anunțat marți reprezentanții UPU Buzău.

Asistenta în vârstă de 32 de ani s-a prezentat în 30 decembrie la UPU - SMURD, cu tuse și febră, după ce pe 21 decembrie, însărcinată în 33 de săptămâni, a fost diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR. Tânăra urma un tratament pentru Covid acasă.

La sosirea în UPU, a fost evaluată de către medicul de gardă și, în momentul consultului, era stabilă hemodinamic și respirator, cu saturație bună.

Mai târziu, asistenta a fost transferată la Maternitatea Buzău pentru consult, iar medicul obstetrician a decis să fie transferată la un spital din Capitală.

„S-a luat legătura cu Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției în vederea transferului pacientei. Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din București, unde a rămas internată. Pacienta a fost examinată de către medici și s-a decis să fie operată pentru cezariană, copilul rămânând în Maternitate. După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată. Starea pacientei s-a deteriorat după operația de cezariană, a intrat în stop cardio respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, în cele din urmă declarându-se decesul”, a mai anunțat sursa citată.

Asistenta era angajată a SJU Buzău din luna martie 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel