Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Numărul cetăţenilor ucraineni este în creştere din nou: Peste 8.200 de persoane au intrat marţi în România
WhatsApp
Peste 8.200 de cetăţeni ucraineni au intrat marţi în România, numărul fiind în creştere faţă de ziua precedentă, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.
Numărul cetăţenilor ucraineni este în creştere din nou: Peste 8.200 de persoane au intrat marţi în România

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, în data de 29 martie, în interval de 24 de ore, prin punctele de frontieră au intrat în România 55.752 de persoane, dintre care 8.261 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 8,3% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.523 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 11,3%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.952 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 4,4%).

De la declanşarea acestei crize până la data de 29 martie, ora 24,00, au intrat în România 578.828 de cetăţeni ucraineni, precizează IGPF.

 

Un birou al Misiunii Uniunii Europene de consiliere în Ucraina a fost bombardat de către forţele ruse

 

Un birou al Misiunii Uniunii Europene de consiliere în Ucraina (EUAM) a fost bombardat de către forţele ruse, a anunţat marţi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, informează dpa.

''Astăzi, Misiunea UE de consiliere în Ucraina (EUAM) a obţinut informaţia credibilă conform căreia sediul biroului din Mariupol a fost lovit recent de bombardamentele ruse. Biroul şi echipamentele EUAM au suferit pagube majore. Niciun membru sau contractor al Misiunii nu a fost rănit'', a afirmat Josep Borrell într-o declaraţie.

 

Rusia trebuie să oprească orice atacuri îndreptate împotriva civililor



El a condamnat ferm aceste atacuri, precum şi orice atacuri îndreptate împotriva civililor şi infrastructurii civile.

''Cerem Rusiei să pună capăt imediat ofensivei sale militare şi să-şi retragă necondiţionat toate forţele şi echipamentul militar de pe întregul teritoriu al Ucrainei, aşa cum au solicitat rezoluţiile Adunării Generale a ONU şi a dispus Curtea Internaţională de Justiţie'', adaugă declaraţia Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate.

Rusia îşi numeşte agresiunea lansată pe 24 februarie împotriva Ucrainei drept ''operaţiune militară specială pentru denazificarea şi demilitarizarea'' ţării vecine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel